Тъжна вест

Преди два дни, след дълго боледуване, си отиде моята надежда, че една явна далавера, със събрани достатъчно данни и доказателства при предварителната проверка от МВР, ще бъде вкарана в съда.

Става дума за това, че държавата чрез МДААР, в предварително предре??ен конкурс, купи софтуер на “Майкрософт”, но не от “Майкрософт” (защото тогава цената ще??е да е по-ниска), а от фирмата ЦАПК “Прогрес”. Всички ние сме платили на ЦАПК над 100 (сто) милиона лева за нещо, което е можело да бъде купено за много по-малко пари. Виновни за това – според прокуратурата – няма. Според голяма част от ??Т-експертите всичко е ясно.

Да, такава е тъжната действителност в България.
Когато един случай се разследва една година от икономическа полиция, той приключва с мнение, че може да се вкара в съда. Прокуратурата обаче, понеже е извър??ила тази проверка не по НПК, а по Закона за съдебната власт (и съответно събраните доказателства не могат да се ползват в съда!), губи още една година, в която същият случай се разследва от дознатели, които явно не разполагат със същите механизми за проверки и приключват предварителното производство по такъв начин, че прокуратурата го прекратява, вместо да го вкара в съда.

Все още не сме получили официалното становище на СГП, а може и изобщо да не го получим, така че няма на кой да се оплачем. Това е още един от начините за отказ от правосъдие, в който формално всичко е приключило, но реално липсата на отговор ме ли??ава от правото да подам жалба до главния прокурор.

Още по темата:
писмото до прокуратурата
отговор от Ники Василев
детайли по поръчката
още информация от Ники Василев
– още много статии по темата “Майкрософт”

This entry was posted in microsoft, на български. Bookmark the permalink.

One Response to Тъжна вест

  1. aham says:

    ??ма?? мълчалив отказ. А също и Страсбург за отказ от правосъдие.
    а също и Н.К. “орган на властта който не присъди полагащо се наказание или избави..” 288 той е за срещу прокурорите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.