Българите продължават да са най-нещастни в ЕС

Новото изследване (PDF) на Европейската фондация за подобряване на условията на труда и живота публикува новия си доклад, според който българите са най-нещастни в ЕС. Няма промяна от миналата година (аз писах за това), когато излезе едно друго изследване.

Преди малко писах на блога на Нели Огнянова, но мисля, че е важно да сложа и тук няколко реда по темата.

Не държавата прави хората, а хората правят държавата. Когато българите казват, че искат да живеят по-добре, те не искат да направят живота си по-добър, а искат държавата да им го направи. ?? някак си остава скрит фактът, че държавата е продукт на обществото, а не обратното. ?? следователно, ако обществото е калпаво, държавата също е калпава – при това всеки един от българите, взет поотделно, е чудесен човек. Но сложени заедно се превръщаме не в снопа стрели на хан Кубрат, а в стадо. ?? в това е трагедията.

  Няма да станем по-щастливи докато:
  – не се хванем да работим здраво;
  – не престанем да завиждаме един на друг;
  – не почнем да си гледаме на??ата си работа по начина, по който го правят западноевропейците;
  – не разберем, че с хленчене нещата не се оправят;
  – злобеем, че на съседа е пламнала плевнята, но в пожара, в който е изгоряла на??ата къща;
  – не осъзнаем, че никой няма да ни оправи, независимо дали е цар, пъдар или кмет;
  – и т.н.

Всичко останало ще е непрекъснати опити да се обясни положението на народа със световната конспирация срещу 1300-годи??ната държава и с какво ли не друго, само и само да не си признаем, че самите ние сме си за критика.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to Българите продължават да са най-нещастни в ЕС

 1. Pepe says:

  На преко на провисналия ми е че некви англоговорящи пед… ме виждали нещастен, я да си работят и да си внасят вноските по ипотеките.Аз си имам всичко от което се нуждая, не работя за някои си не плащам данъци.??мало финансова криза, напреко ми е, да му мислят тия тъпаци дето имат отно??ения с банки, адвокати и тем подобен боклук.Аз гладен и жаден нема да съм.Отглеждам си всичко.На никои и нищо не дължа, и от никои и нищо не ми трябва. Забранявали цигарите на х.. ми е, и тютюн си гледам дори и грозде и сливи, има и ядене и за вино и ракия.Та и пари да нема по света по-добре тогава ще го ду.., този уж цивилизован ??ибан западен свят, и техните подлоги. А на негрите в африка ще им стане по-добре като не ги обгрижват разни бели пед…. да ги грабят, уж бореики се с бедноста. А и като сме нещастни защо се запознах с купчини не-българи до??ли да живеят тук.Да изброявам ли имена и адреси, на прима виста се сещам за поне 2-ма калифорниици, 2 ма холандци, един англичанин, един ирландец, и това са хора до които аз имам достъп. А мразя да се набивам в тълпите и рядко отивам в града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.