Този Митал не е "онзи" Митал – 2

Преди няколко месеца пуснах този материал:

В него споменавам и това:

Прамод Митал не е индийския милиардер Лак??ми Митал. Прамод изобщо не фигурира в списъка на Форбс за милиардерите. Всъщност можете да погледнете списъка на индийските милиардери тук и да се убедите и сам, че Прамод го няма в него. ??ма и друг Митал – Сунил, но той няма родствени връзки с Лак??ми.

Може би е добре някой да се поразрови малко и да види защо братът на Лак??ми – Прамод не е в списъка на милиардерите. Пък после да се замислим дали един милиардер би си купил български футболен клуб, бил той и ЦСКА, вместо да последва примера на Роман Абрамович и да си напазарува нещо в Англия?

Днес чета по вестниците в България голямото “откритие”:

В семейство Митал отново избухна вражда

Враждата, която раздира семейството на Лак??ми Митал – най-богатия британец – бе подновена в битката за “болнавите” заводи, притежавани от по-малкия му брат в България и Нигерия, пи??е британският в. “Таймс”. Лак??ми Митал, който е най-големият стоманен барон в света, се спречка с баща си и братята си, когато се отдели от базирания в ??ндия семеен бизнес, за да започне свой международен бизнес през 1994 година, припомня вестникът. Сега според източници, близки до семейството, Митал е готов отново за конфликт, този път като използва проблемите на по-малкия си брат Прамод, като купи завод за стомана в България за около 50 милиона евро – по-малко, отколкото е убеден, че струва.
Фирмата на Прамод “Глобал стийл холдингс” закупи “Кремиковци” за 72 милиона евро през 2005 г. и се надява??е да го продаде на руска компания за 150 милиона. Българските инвеститори сериозно са разтревожени от ло??ото ръководството на компанията от страна на Прамод, защото той дължи и неустойки по облигационния заем от 325 милиона евро, получен през 2006 година. “Глобал стийл холдингс” има подобни поблеми и с инвестицията си в Нигерия, където е запла??ен със съдебна разправа. Според семейни приятели Прамод не желае да продава на по-големия си брат. Те казват, че Лак??ми Митал е контактувал с българското правителство, което държи 25 процента от контролния пакет, с намерение да купи “Кремиковци” за по-малко от 100 милиона евро. След натрупалите си проблеми обаче Прамод се предаде и призова брат си да му помогне.
“??стината е, че няма любов. Хората мислят, че по-големият брат Лак??ми му помага при така създалото се положение, но това не е така – той го изстисква”, заяви за “Таймс” източник, близък до семейството.
Самият Прамод каза, че това, което става, си е семейна работа и не става дума за вражда. ??зточници, близко до Лак??ми, обаче потвърдиха, че Прамод е готов да продава на “Арселор Митал”.
Говорителка на компанията потвърждава за “Таймс”, че компанията на Лак??ми Митал се интересува от купуването на “Кремиковци”. Митал е в много добри отно??ения с брат си и всякакви предположения, че те враждуват помежду си, са “преувеличени и неверни”, изтъква говорителката.

Предложение: Добре би било на??ите пи??ещи братя да почнат да си правят проучванията ПРЕД?? да напи??ат някой материал. А най-добре да не се доверяват на слухове. Дори и да са в английските вестници от сорта на “Times”.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.