Две истини няма

САГАТА около Александър Йорданов продължава.

След като бив??ият политик демонстрира “дипломатическия си стил” в едно странно интервю, той получи отговор от министъра на вън??ните работи ??вайло Калфин.
В такива случай дипломатично може?? да помълчи??, но Ал. Йорданов не е обикновен дипломат, затова той не премълчава. Днес казва следното пред Нова телевизия, цитиран в “Блиц” под заглавие “Калфин лъже, нас познават-на нас предлагат”:

    Александър Йорданов определи обвиненията на вицепремиера Калфин като откровени лъжи. Той се оправда, че фирмата, с която е сключил договора за наем, е одобрена от МВнР и с него е договорила параметрите по контракта. “Аз като посланик получих писмо от вън??но, с което ми се нарежда да сключа договор за наем с фирма Одра за 10 години” . Бив??ият посланик каза още, че договорът е бил изгоден за България. Страната ни е получавала по 100 хиляди долара годи??но и още толкова като инвестиции в жилищния комплекс. Йорданов потвърди, че съпругата му е била съдружник във фирмата, но е влязла в дружеството, когато той вече се е върнал в България. Предложението било от самата фирма с идея съпругата на Йорданов да развие туристическо представителство в България. Според бив??ия посланик нямало конфликт на интереси и нямало закон, който да забранява съпругата му да влезе в някаква фирма. “Нас познават, на нас предлагат”, заключи Александър Йорданов. По думите му съпругата му е много компетентна да развива бизнес, независимо че по професия е учителка.

?? сега се оказва, че имаме двама политици, които твърдят две различни неща. Но, както казва Маргарита Михнева, две истини не може да има.

Не знам защо, но някак си оправданията на Александър Йорданов не звучат достатъчно достоверно. Заключението му “нас познават, на нас предлагат” ми напомня на злополучното изказване на Вилхелм Краус, бив?? министър на транспорта, който бе??е казал нещо от сорта на това, че било нормално синът на министъра на транспорта да се занимава с транспорт.

НО ДРУГОТО, което прави впечатление, е, че след връщането му в България, доколкото си спомням, г-н Йорданов след Пол??а стана тутакси посланик на България в Македония. Т.е. съпругата му би трябвало да е съпруга на посланика ни в Македония, а не да се занимава с бизнес в България…

?? накрая – ако иска г-н Йорданов да му повярваме, нека ни каже какво точно е използвала в посолския комплекс фирмата “Одра”. Защото 100,000 долара звучат много, но всъщност разделени на 12 месеца е около 8000 долара наем, с което във Вар??ава не може?? да си наеме?? никакъв свестен офис.

Г-н Йорданов, изчистете името си не като хвърляте кал върху другите, а като предоставите факти и доказателства.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.