Колко бързо кметът Бойко Борисов забравя историята?

Бойко Борисов се оплаква, че когато “Congressional Quarterly” публикува статиите* си срещу него, никой не го защитил:

Бойко Борисов: Да, аз бях, и това просто такъв медиен комфорт имат тия хора. Когато излезе в едно, то не е и списание, електронен вестник, „Конгре??ънъл”, какво бе??е, една седмица срещу мене статии…
Водещ: „Конгре??ънъл куотърли”?
Бойко Борисов: Да. Една седмица срещу мене всички медии, телевизии, радиа, вестници пи??еха по страници наред. Сега най-големият вестник излиза на първа страница, след това „Ню Йорк таймс” излиза и дори снимката я няма на премиера и Марио Николов в българската преса. Представяте ли си какъв натиск трябва да може?? да оказва??, колко ордени трябва да си раздал „Стара планина”, за да го постигне?? това нещо, а? Може?? ли да сравни?? „Конгре??ънъл Куотърли” с „Хералд Трибюн” и „Ню Йорк таймс”? Може?? ли да ги сравни???

Да видим дали Бойко Борисов е прав?

е-Вестник от 09.03.2007 г. публикува статия под заглавие “Скандалът с Борисов му накриви ??апката. Засега.”. Прочетете я цялата, а тук вижте един откъс, който звучи пророчески:

След 2 години администрацията в Белия дом ще се смени и тогава там ще влязат критиците на Бу??. След 2 години Борисов ще претендира да бъде премиер или поне член на управляваща коалиция. Отно??ението към него в някои среди на американската администрация няма да е никак хубаво. Това ще се отрази на България.
В интерес на истината Борисов като главен секретар наистина е бил харесван от ФБР, Сикрет сървиз, Службата по борба с наркотиците на САЩ и др. Просто защото те го сравняват със своите партньори от Латинска Америка, с които имат огромни проблеми. Там американските агенти са предавани на всяка крачка, убивани, опитите на щатските служби да направят каквото и да е срещат негласна съпротива, предателства, продаване на информация и т. н. неща познати от филмите. Тук Борисов им е оказал пълно сътрудничество, на което те няма как да не са благодарни. Борисов трябва съща да им е благодарен – защото разкритите печатници на пари, заловените наркоканали и др. бяха все с информация от службите на САЩ и Европа. Което не прече??е после Борисов да се пъчи с успехи.
Скандалът с американската статия ще позатихне без да засегне много рейтинга на Борисов в близко бъдеще, но занапред ще остави трайни негативи върху него.

Може би статията в “е-Вестник” обяснява и стремежа на Борисов да насочи вниманието на хората в България към статията в “Ню Йорк Таймс” (“Хералд Трибюн е дъщерно издание на “Ню Йорк Таймс”; статията е една и съща, писана от едни и същи журналисти. Вътре се цитира на две места името на Борисов като “яростен критик на БСП”, но и като “охраняван от 8 бодигарда човек” – каквито, според статията, са само мутрите; аз вече писах за това).

Много въпроси остават незададени след това интервю на Борисов по re:tv, но още повече въпроси ще можем да си зададем, ако се поровим из архивите на медиите, посочени в статията в “е-Вестник”. Жалко, че в България не се намират много журналисти, които да се осмелят да зададат тези въпроси на Бойко Борисов. А би било добре някой да го пита колко бързо забравя факта, че президентът и Румен Петков лично го защитиха от публикацията в Congressional Quarterly.

_____
* Статиите са няколко, а не една, както твърди Борисов:
Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say
Turmoil Erupts Over Bulgaria Bank on Eve of Bush Visit
DHS Intelligence Chief Reaches Out to CIA Friends

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Колко бързо кметът Бойко Борисов забравя историята?

  1. reni says:

    Кога ще има промяна в администрацията на община Девин и до кога ще издават документи с невярно съдърщание???маме множество жалби в прокуратурата от Даил Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.