ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: COVID-20 е по-опасен, отколкото COVID-19

Диаграма с R0 за ебола и TORS. Източник: Уикипедия.

Да предположим, че един човек е носител на новия дезинформационен вирус COVID-20 (от англ. corona virus of disinformation – 20, коронен вирус на дезинформация – 20 г.), който той успее да предаде на четирима души. Това ще рече, че индексът на репродукция или основното репродуктивно число (R0) на КОВИД-20 е 4 (същото както и на прикачената картинка от Уикипедия за SARS, на български ТОРС – тежък остър респираторен синдром).
Вирусът КОВИД-20 се състои от дезинформация, партенки и фалшиви новини за събития и личности като COVID-19, 5G, ваксините, Бил Гейтс, Джордж Сорос (ненужното се зачерква) и др.п.
Ако успеете да предадете вярната информация за тези дезинформационни обекти на трима от заразените хора, ще намалите числото R0 до по-малко от 1, като по този начин ще бъдете участник в изграждането на т.нар. “стаден имунитет”, когато повече от 3/4 от всички хора са имунизирани срещу подобни дезинформации и не могат да станат жертви на КОВИД-20.
Обратното, ако числото R0 продължава да е по-голямо от единица, тогава обществото като цяло ще бъде болно, а някои негови представители могат да достигнат и до летален край, ако решат да последват съветите, пренасяни чрез КОВИД-20 и поемат вътрешно някоя от рецептите с тинктури на базата на белина, например.

Статус от фейсбук-стената на д-р Ал. Симидчиев.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, член на медицинския експертен съвет по коронавирус към Министерския съвет и ръководител на отделението по функционална диагностика при Медицински институт – МВР предупреждава специално за тази статия: КОВИД-20 мутира много бързо, особено в социалните мрежи, поради което стадният имунитет е значително по-трудно достижим, отколкото при вируси с по-малко число R0. Намирането на ваксина срещу КОВИД-20 е малко вероятно, затова се препоръчват продължителни по време и неограничени от пространството индивидуални и/или групови тренировки, насочени към създаване на навици за търсене на меродавна информация, разбирането и приемането ѝ като вярна. На приложената картинка от неговия профил се виждат трите възможности за реакция, свързани с пандемията COVID-19. Още по темата – в неговото интервю за бТВ от април т.г.

This entry was posted in Bulgaria, fake news - фалшиви новини, на български, общество and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.