Агентите на ДС се поддържат взаимно – и така “до края на света” (по “На всеки километър”)

Светият Синод на Българската православна църква, в който участват редица бивши агенти на бившата Държавна сигурност (или как е по-правилно – агенти на бившата ДС?), е приел “ОБРЪЩЕНИЕ” по случай решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция. В “Обръщението” се казва:

“Благодарение на великия Божи промисъл чрез мъдростта и съвестта на мнозинството конституционни съдии, беше взето справедливо и конституционносъобразно решение за отхвърляне на добилата популярност т.нар. Истанбулска конвенция. Светият Синод на БПЦ-БП изрази своята категорична позиция против нейното приемане като противоречаща на православното учение за сътворението на мъжа и жената като Божий образ и подобие и като биологични същества, както и срещу въвеждането на понятия, несъвместими с българския обществен и правен ред.” Висшите духовници отбелязват, че “…до справедливото решение се стигна чрез усилията, вдъхновението, съвестта и мъдростта на много хора – духовници, учени, общественици, журналисти, юристи, представители на държавни институции, на политици, на мнозинството от благочестивия български народ. Всички те, водени от нравствените устои на обществото, стремежа за съхраняване на държавността и защита на бъдещето на България – нашите деца, се обединиха и отстояваха несъгласието си с въвеждането чрез международен договор на понятия и идеология, несъвместими с традиционния християнски морал на българския народ.”

Един колега на митрополитите – колега по линия на ДС, защото също е агент на бившата Държавна сигурност, а понастоящем народен представител – Георги Марков, сподели пред “24 часа” (виж снимката вляво), че решението на КС за Истанбулската конвенция е по-важно, отколкото решението по дело № 1 / 1991 г.*, както и от всички останали решения на съда!? А дали ще останат или не в историята съдиите, взели днешното решение по дело № 3 / 2018 г., не е въпрос, по който г-н Марков може да се произнесе – и не само защото той не е историк, а защото би трябвало да знае, че именно историята се произнася за това какво остава в нея и какво не, а не политиците.

А за Светия Синод съм писал и друг път – имаме късмет, че в днешна България не се извършват военни престъпления или престъпления срещу човечеството, както е било по време на пронацисткото управление на цар Борис III и Богдан Филов, защото днешните митрополити нямаше да спасяват хората от депортация, а като нищо биха се хванали да ги товарят в ешелоните на смъртта – разбира се, с обяснението, че се грижат за “традиционния християнски морал на българския народ”. Впрочем, като става дума за този морал… Той новият ли е, който синът на цар Борис III “внесе” отвън през 2001 г. или е старият, според който Симеон Сакскобургготски каза в интервю за “Всяка неделя” нещо от сорта на: “Кой, аз да имам имуществени претенции към България?! Моля ви, не се излагайте!?”

И ако БПЦ е толкова загрижена за душевното състояние на народа, защо не отправя обръщения към държавата за това, че оковава във вериги бившата кметица на “Младост” и я развежда като най-опасен престъпник? Нима злоупотребата с право не е пагубна за народа?!

Очевидно е едно – каквото и да се случи, агентите на бившата ДС продължават да си помагат и да се подкрепят. И правилно правят, иначе току-виж страната вземе, че започне да става европейска и модерна… Къде-къде по-лесно се лови риба в мътна вода – мътна не само от далаверите, но и от нечистотията, която произвеждат т.нар. лидери.

П.П. За да не каже някой, че защитавам Истанбулската конвенция, вижте тази моя статия, във връзка с решението на Конституционния съд.

______
* – Нарочно не пиша кое е това дело, защото не са много хората, които знаят.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.