Поредните екс-министри плюят срещу министерството, в което са работили

Тази статия в “Монитор” ме накара да се замисля колко жалко изглеждат бив??и министри и служители в министерства, които говорят срещу наследниците си.

Само вижте заглавията:

Само преди около 3 години министерството е платило голяма поръчка за компютри
Вън??но харчи 23 млн. лв. за глезотии

Според статията, “Най-фрапираща обаче е сумата от 5,4 млн. лв., които ще отидат за обновление на “овехтялата” компютърна техника.”

Понеже съм бил в доста от българските посолства по света, мога да говоря от собствен опит: компютрите, които според бив??ите министри са…

Бив??ият вън??ен министър Надежда Михайлова бе категорична пред вестника, че по нейно време техниката е била подменена посредством дарение от Китай. Нещо повече. Твърдението, че ма??ините са допотопни, пред “Монитор” опроверга и предходният на това управление вън??ен министър и настоящ ??еф на ресорната парламентарна комисия Соломон Паси. Депутатът от НДСВ информира, че по време на преди??ния мандат министерството е закупило нови компютри. По-конкретен пред вестника бе бив??ият главен секретар на МВнР Димитър ??ванов, който обясни, че само преди около 3 години ведомството е ре??ило проблема, като е реализирало голяма поръчка за доставяне на компютърна техника.

… всъщност наистина са вече остарели – и физически, и морално.

Ако някой си мисли, че техника, която се използва ежедневно за работа, не остарява в течение на три години, значи този човек не работи с компютър и не знае колко бързо се налага подмяната му. А пък Надежда защо изобщо взима отно??ение, след като е била в МВнР преди 7 (седем) години – това, ей Богу, не мога изобщо да го проумея.

Да не говорим, че 5,4 милиона лева не са кой знае колко много.

Да припомним: “Монитор” не написа подобна подробно (не мога да я нарека сериозна) статия, когато Ники Василев изхарчи близо 100 милиона лева, за да ги прелее през касите на ЦАПК “Прогрес” уж за софтуер на “Майкрософт”. Но сега пи??е ли, пи??е. При това категорично, не просто правейки изводи, но директно опитвайки се да ги втълпи на читателите си.

Ето и още няколко откровени недоразумения в статията:

“Твърдението, че техниката е стара, не отговаря на истината. Това е абсурдно и нереално. Освен това сега??ната поръчка касае само централното управление на министерството, защото дипломатическите представителства имат възможност на място да закупуват техниката, което е по-изгодно. Така се и процедира. Обяснявам си цялата тази работа като предизборно усвояване на пари”, посочи ??ванов.

или това:

“Сградата на министерството и сега си е осветена добре. Друг е въпросът, ако са ре??или да правят нещо в стил Жан Ми??ел Жар. Може да пуснат и музика дори”, по??егува се бив??ият главен секретар на МВнР Димитър ??ванов.

А от “Монитор” можеха просто да погледнат и блогa на вън??ния министър ??вайло Калфин, преди да пи??ат… Но къде ти!?

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.