Разбира ли Бойко Борисов какво значи да вярва???

??згледайте добилия изключително бърза популярност в последните 24 часа видео клип, в който Бойко Борисов споделя през 2009 г. пред камерата на бТВ следното:

  “Когато някой каже за една жена, че е умна, обикновено тя НЕ е много хубава.”
  (В репортажа можете да чуете как Ани Салич потресена повтаря “НЕ е много хубава?”, а той потвърждава “Да.”)
  “…Аз не съм способен на страдание. В това отно??ение съм голям егоист. В смисъл, такъв, че.. Аз гледам така да подредя, че на мен да ми е угодно в живота. Така да подредя нещата, че да ми е добре на мен…”
  “…за децата ми не съм оставал време да ги гледам. Никога не съм къпал бебе, никога не съм го приспивал. Никога не съм го преобличал. Никога… не съм го водил на детска градина…”
  “усета ли лабилнос.., усета ли страх…, усета ли разколебанос в нещо… паля три свещички… целувам богородичка, бог напред и аз след него, това майка ми е казала и излизам и се чуствам вече добре…”

Обърнете внимание на два момента, в които той се прекръства.
Ще трябва да се напрегнете доста, защото

кръстенето му е с някакви блуждаещи движения около корема

(първото е около 3:14 мин., второто – около 3:33 мин.).

Защо ги споменавам ли? Защото а) не знае как да се прекръства и б) тъкмо след първото “прекръстване” камерата се спира върху лявата му китка, около която има вързан червен конец.

Да видим какво казват за кръстния знак:

  “Днес всяка християнска молитва е съпътствана от кръстен знак. Този кръст е спасителен само ако всеки, вървейки към своята лична Голгота, носи с желание и упование своя житейски кръст, вярвайки в спасителната сила на Кръста.
  Кръстният знак се прави с дясната ръка. Трите пръста — палецът, показалецът и средният, се съединяват в едно, а останалите два – безименият и малкият, се свиват е дланта. С трите съединени пръста докосваме най-напред челото, след това гърдите, дясното и лявото рамо. По този начин изобразяваме кръст над себе си. Когато отпуснем ръката, леко се покланяме.
  Какъв е символът? Съединените три пръста означават вярата в Света Троица – Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети. Двата свити в дланта пръста означават вярата ни в ??исуса Христа, с Неговите две естества — божественото и чове??кото, Бог и Човек, тоест, Богочовек, слязъл на земята заради на??ето спасение.
  Кръстният знак слагаме на челото – измолвайки просветление на на??ия ум и осветляване на на??ите мисли; на гърдите – за да освети сърцето и облагороди чувствата ни; на раменете – за да укрепи телесните ни сили и да призовем благословение върху делата на ръцете ни.”

Сами преценете дали Бойко Борисов е истински вярващ, а ако си мислите, че кръстният знак няма голямо значение, то помислете пак:

  “Както не трябва да произнасяме името Божие напразно, без необходимост, така и кръстният знак не бива да правим често и прибързано, небрежно и разсеяно, без вътре??на нагласа. ??наче той се превръща в безсмислено механично движение на ръката.”

Да се спрем и на второто нещо – червения конец. Не за пръв път разбираме, че Бойко е суеверен. Ето какво казва преди две години самият той:

  “- А това на ръката ви какво е?
  – Червено конче. Против уроки. От кака ми е. Вързала ми го е през януари. Да ви кажа има неща, които още от майка ги знам и ги правя. Например като ти мине някой път и е по-добре да се върне??. Който ще да е. Не е хубаво да ти минава път някой, като си тръгнал нанякъде. А в понеделник не се бръсна!
  – Защо?
  – Така съм си ре??ил. В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите и не давам пари. Открай време е така.
  – Хубаво е да се знае да не ви искат пари в понеделник хората.
  – Абсурд. Не давам!
  – Добре, че заседанията на Министерския съвет не са в понеделник, че ако трябва??е да приемате бюджета…
  – (Смее се.)Така е. ??ма неща, които не се правят. Ако черна котка ми мине път, се въртя три пъти и тогава минавам.
  – Сега вече излъгахте!
  – Не, ако съм с колите, им казвам върнете се и да минем по другата улица. Мине ли черна котка – завиваме обратно! (Залива се от смях.)
  – Суеверен или вярващ?
  – Знам ли. По принцип вярвам си в Господ. Сутрин, като стана, три пъти се прекръствам и казвам: “Боже, ти напред, аз след теб.” Това го знам от майка и това правя.”

След подобни откровения, не ми остава нищо друго, освен да напомня десетте Божи заповеди, но май за на??ия случай е по-добре да напи??ем и седемте смъртни гряха:

похотливост, чревоугодничество, скъперничество, леност, гняв, завистничество, горделивост.
Православната църква била добавила и суетата.

Вие си правете сами изводите кой от тези смъртни грехове е присъщ на Бойко, кой на Цецо, кой – на някой от техните другари.

?? също така си задайте въпроса: Разбира ли Бойко Борисов какво значи да вярва???

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.