Отговорът е: Не го е срам. Не го е срам!

Когато преди броени часове написах набързо статията “Не ви ли е срам, г-н президент?” не очаквах, че ще получим толкова бързо отговор от страна на президента.

Не, не го е срам.

По-точно: НЕ ГО Е СРАМ, че не го е срам!

Вместо човекът* Росен Плевнелиев (Р.П.) да си каже “Добре, 15 месеца съм президент, сложен в кабинета си от Бойко, но е време за разграничаване” и да стане от стола си не като Р.П., а като президент на Република България, той се прави на ни лук ял, ни лук мирисал.
Човекът Плевнелиев, сяка?? е на ракийка и салатка при съседите, казал:

    “Неприемливо е на разумните искания на хората да се отговаря със специални разузнавателни средства, не може повече да се заливат българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та…”

ПРЕЗ??ДЕНТЪТ Плевнелиев трябва??е да каже нещо много по-различно, нещо в духа на речите на Ф.Д. Рузвелт или Уинстън Чърчил. Някой около него трябва??е да му напи??е малко на брой, но много силни думи**.

ПРЕЗ??ДЕНТЪТ Плевнелиев трябва??е да надскочи гражданина Р.П. и да поеме отговорността за ДЪРЖАВАТА България, а не да празнослови:

    “Запитан ще призове ли Борисов да се откаже от имунитета си, той отговори: “Аз съм президент, който е поставен в ситуацията две седмици преди изборите не просто да отговаря за държавата, за служебното правителство, но и да даде всичко от себе си, за да можем да имаме една коректна предизборна кампания. Не очаквайте от мен да давам оценка на един или друг политически лидер”.”

Явно е, че човекът Р.П. все още е подчинен на бив??ия премиер Борисов. Едва ли ще се изненадаме, ако разберем, че Р.П. звъни сутрин на Б.Б., за да го пита “Шефе, к’во да правя днеска?”

Никой не е искал от ПРЕЗ??ДЕНТА Плевнелиев да дава оценка на Борисов.

Хората искат и заслужават ПРЕЗ??ДЕНТЪТ Плевнелиев да бъде ДЪРЖАВЕН, а не лукова ГЛАВА.

Народът иска президентът да бъде Президент, а не гражданин, попаднал случайно в Президентството. Народът, а и Европейският съюз искат и трябва да получат оценка на факта, че бив?? премиер, бив?? министър и бив?? градски прокурор на София обсъждат как да нару??ат морала и законите на страната. ТОВА е голямата и важна тема, а не СРС-тата, бръмбарите, микрофоните и това КОЙ е направил записа. Това са все маловажни неща. ?? те не носят заплаха за страната. Заплахата идва от мръсния, циничен и вулгарен език на човека, който бе четири години премиер, а преди това кмет, а още по-рано и главен секретар на МВР, генерал-лейтенант и доктор на науките.

Все още имам надежда, че около президента или около Р.П. има хора, които могат да му налеят малко акъл в главата.
Ако обаче не видим реакцията на ПРЕЗ??ДЕНТА Плевнелиев, ще останем с усещането, че и за него има СРС-та, които бив??ите управляващи държат на сигурно място и затова гражданинът Р.П. не смее да даде път на ПРЕЗ??ДЕНТА Плевнелиев.

?? се чудя дали това не е по-добрата възможност.
Защото другата е Р.П. всъщност да е случайно попаднал на този пост и да не става за тази работа. ?? тогава вече наистина

само Господ може да опази България.

______
* – … Който, убеден съм, е готин пич, добър съпруг и родител. Б.м. Вени Марковски
** – Няма да се спирам сега на това какви биха могли (могат) да са те; има си хора за тази работа. Пък и читателите дори могат да се сетят за други примери.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to Отговорът е: Не го е срам. Не го е срам!

  1. На съда всичко е ясно…да влезе убитият 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.