Не ви ли е срам, г-н президент?

Смята ли президентът Плевнелиев подслу??ването и циничния език на бив??ите премиер, градски прокурор и министър на земеделието за национални приоритети?

Ще кажете, че се заяждам, но няма да сте прави.

Росен Плевнелиев сам заяви, при това през януари 2012-а година (sic!), че ще крещи, “ако не се работи по националните приоритети”.

След като не само не крещи, но не го чуваме дори и да ??епти, изводът се натрапва сам:

  за него подслу??ването, безконтролното използване на СРС-та, циничния език на бив??ите управляващи е…. национален приоритет!

?? още нещо ни каза преди повече от година г-н президентът:

  “По повод доклада от тази седмица на организацията “Репортери без граници”, според който България заема последното място в Европейския съюз по свобода на медиите, президентът каза, че това е поредният проблем, който трябва да се адресира.”

Адресирахте ли го, г-н президент?

Не Ви ли е срам, г-н президент?

=====

Единственият нормален коментар по темата за подслу??ването дойде не от президента, а от директора на Националната следствена служба. ?? бе??е отразен само във вестник “Сега”.
Дано вие, които го четете тук, го популяризирате достатъчно на??ироко, за да стигне не до хиляди или десетки хиляди, а до стотици хиляди, дори милиони хора. ??два ден разделен – 12-и май.
Бойко Найденов: “Това е Република България, ние сме граждани на Република България, вие, аз, тези, които са се срещали, тези, които са записвали – това сме ние. Не искайте нещо по-различно. Шофьорите, които ни возят в градския транспорт, са същите българи – това сме”, коментира Найденов. На констатацията, че това са хора, които са избрани да ръководят, той каза, че затова има избори и на всеки четири години българският народ може да ре??и кой иска да ни управлява.”

=====

След пускането на записите, в които се чува как говорят някакви хора (вероятно Бойко, Миро и Николай), след изтеклите преди години в медиите записи, в които Бойко нарежда на Ваньо да не закача Ми??о Бирата, след като чухме какво казаха прокурорите на своята пресконференция, че е възможно да се подслу??ва без контрол и вероятно в противоречие със закона… След като знаем, че част от съдружниците на Бойко бяха разстреляни през годините….
След всичко това не би трябвало да сме изненадани от речника на Борисов.

Но не това е най-важното.

Важното е, че в България хората – ВКЛЮЧ??ТЕЛНО и бъдещия президент Плевнелиев, когато бе??е все още министър – се отнасяха и продължават да се отнасят спокойно към презумпцията за виновност, към това, че МВР може би ги следи и подслу??ва. ТОВА е голямата драма на България. Ако някой (приятели ми цитираха статия на Едвин Сугарев) си мисли, че има по-голямо ЗЛО от милиционерската ??кола на Бойко, то той/тя явно не само живее на друга планета, не само ди??а друг въздух, но няма никакво усещане за добро и зло.

Не може да има по-голямо зло
от това едни цял народ да бъде обявен за “мат’рял”.

Не може да има по-голямо зло
от това всички пенсионери вкупом да бъдат обявени за непотребни унищожители на парите на държавата.

Не може да има по-голямо зло
от това в ХХI век страната-членка на Европейския съвет да бъде на последно място по всички показатели на демократичните държави не заради народа си, а заради управниците си.

Не може да има по-голямо зло
от това един дне??ен политик да е ксенофоб, антисемит, хомофоб и да се смее дебела??ки за каквото и да е.

?? не ми казвайте, че тези хора не са такива, каквито звучат по записите, защото иначе не биха били приемани от Обама, Камерън и Меркел.
Западните политици не могат и да си представят, че някой министър на вътре??ните работи ще е толкова нагъл и такъв гьонсурат, че да подслу??ва своите съпартийци, това да стане известно и той да продължи да бъде министър. За западната култура това са абсолютно несъвместими дейности. За тях при подслу??ване се подава оставка (в най-добрия за политика случай) и се води истинско разследване, което може да свър??и с осъдителни присъди.

Затова ви моля пак: М??СЛЕТЕ преди да гласувате на 12-и.

А ако ви трябват още мотиви защо е хубаво да се мисли ПРЕД?? да се гласува, прочетете и тази статия в “Дневник”.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

4 Responses to Не ви ли е срам, г-н президент?

 1. Pingback: Отговорът е: Не го е срам. Не го е срам! / АФЕРА.БГ

 2. vjacheslav atanasov says:

  Дали не може да има по-голямо зло?На пръв поглед изглежда че по-голямо от това разгологъзено чрез СРС-та зло е най-голямото,защото стана видимо.Но тъй като стана някак си внезапно всичко това,вероятно планирано и контролирано,мисля си за онова невидимо “зло” или “добро”,един Господ знае какво,дано да е второто,което ни удостои с тези доказателства.Притеснено ми е.

 3. vjacheslav atanasov says:

  Например така и не се разбра подалият оставка началник кабинет на президента за какъв нов проект,несъвместим с работата му в президентството,говори!!!Само се сещам.

 4. цветан says:

  напално сам сагласен с вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.