Не се страхувайте! Управляващите ни тикви могат да загубят много повече: свободата си!

Преди четири дни пуснах във Фейсбук следното съобщение – на личната и на публичната си страница:

  “Уважаеми хора, отправям гореща молба към всички вас:
  Ако на 12-и май сте ре??или да гласувате за ГЕРБ, моля да ме махнете от списъка на ФБ-приятелите си веднага, още днес!

  Сред вас има много хора, които познавам лично, но има и хора, чието ФБ-приятелство съм приел, без да ви познавам изобщо.
  В началото, преди да създам публичната си страница, приемах всяка покана. Поради това, че сред вас има хора, които не съм избирал за истински приятели, а по-скоро те са ме избрали, се наложи да създам и правила за поведение във Фейсбук – за да не се получи така, че стената ми да стане говорилня, подобна на стените на българските политици. Както знаете – не съм политик, така че не търся одобрението на гласоподавателите, а по-скоро се надявам да провокирам мисленето на онези от вас, които не искат да са жертва на ежедневието и жълтите медии.

  Не съм политик, но не съм аполитичен и затова ви моля: ако сред вас има някой, който ще гласува за ГЕРБ, да напусне стената ми. Няма да се разсърдя – свят ??ирок, хора всякакви, но просто не виждам какво общо може да имаме.

  Вие живеете в свят, към който аз никога не съм принадлежал.
  Ние с вас живеем на различни планети, дори ди??аме различна атмосфера.
  На на??ата планета не можем да живеем, ако нямаме свобода и граждански позиции.
  Във въздуха на физкултурниците от ГЕРБ обратно – силно мири??е на злоупотреба с правата, далавери за близките и неспазване на задълженията, в които, между другото, влиза и грижата за социално слабите: пенсионери, хора в неравнопоставено положение, деца…
  На на??ата планета няма хомофоби, ксенофоби, антисемити. На тяхната самият им лидер е изявен и доказан на практика хомофоб, а всички наоколо не само го гледат с одобрение и се хилят на дебела??ките му “??еги” и намеци със сексуален подтекст, но го гледат и се учат от него.

  След всичко, което и вие знаете – безконтролното следене и подслу??ване, подигравката с на??ите майки и татковци, дебелоочието, гьонсуратлъка, бабаитлъка, обвиняването на лекари за убийци, на представители на почти всички съсловия за крадци, бандити, престъпници и криминално проявени, ако все още някой си мисли, че ГЕРБ ще ги оправи, тогава напуснете страницата ми и идете в някоя местна квартална организация на ГЕРБ, за да ви оправят колкото си искате.
  Сред ФБ-приятелите ми нека останат хората, които предпочитат да си помагат сами и да оцеляват, без да плюят на достойнството си и без да си създават кумири. Още повече – фал??иви.”

Моля и читателите тук, в моя блог, да престанат да го четат, ако са ре??или на 12-и май да гласуват за ГЕРБ. ?? ако се чудите за кого да гласувате, ето какво пуснах преди 3 дни във Фейсбук:

  ГЛАСУВАЙТЕ НА 12-?? МАЙ!

  Важно е за коя партия ще гласувате, но още по-важно е за коя НЯМА да гласувате.
  Призовавам всеки от вас да призове всеки от своите приятели, които на свой ред да призоват своите приятели: ГЛАСУВАЙТЕ НА 12-?? МАЙ.
  Просто се явете в изборната секция и гласувайте!
  Високата активност ще развали сметките на политическите инженери, които се надяват в Парламента да влязат измислени партии, готови да подкрепят милиционерите срещу късче от баницата.
  Гласувайте ЗА всеки друг, но НЕ и за тези, които ни казаха, че сме ло?? мат’рял, че пенсионерите са изяли фискалния резерв, че онеправданите са в на??а тежест.
  ??ма над 60 регистрирани партии, така че всъщност имаме голям избор!
  Няма да правя пропаганда ЗА коя партия да гласувате, но искам да ви напомня, че преди??ните управляващи, които дезертираха от властта през февруари, са отговорни не само за безконтролното подслу??ване и следене на стотици хиляди граждани. Те са отговорни за това, че оставиха бедните, немощните, слабите без никакво внимание и грижи. За четири години те не увеличиха нито веднъж пенсиите – направиха го едва от 1-ви април тази година, очевидно с предизборна цел, с което доказаха, че са цинични сметкаджии. Напомням ви също, че едва ли е случайно, че сменяха министрите на здравеопазването всяка година, че източиха здравната каса, а да не говорим, че се опитаха да посегнат и на пенсионния фонд и само БНБ ги спря.
  Но най-важното за една млада демокрация:

  Напомням ви, че бив??ият министър на вътре??ните работи обяви от трибуната на Парламента едни български лекари – от Горна Оряховица – за убийци. При това – за детеубийци!
  Единственият друг политик, отправил такова обвинение към български медици, е покойният либийски лидер Муамар Кадафи!
  Помнете това и го напомняйте от днес до 12-и май на своите приятели и близки.

  Тук не говорим за това какви са останалите партии – всеки може сам да си избере програма или личности, които харесва и да гласува за тях – а говорим за това що за човек е този, който може??е с неописуема наслада да чете разпечатки от СРС-та от парламентарната трибуна?! Що за човек е този, който ходи – по думите на неговия премиер! – да копае трупове с багер?! Що за човек е този, който обвини български съдии с гражданска позиция, че са покровители на мафията?!

  За да не се повтори личният режим и да не стане така, че да се каете, гласувайте на 12-и май. За всеки друг, но не и за ГЕРБ.

Вчера един мой приятел ми каза, че преди да хареса публикацията ми във Фейсбук, за момент се поколебал. Той не е на държавна работа, не зависи от държавата, но е живял при социализма достатъчно време, за да има изградена автоцензурна имунна система. Разбирате ли, уважаеми читатели, че щом хората, които са свободни духом, се колебаят дали да споделят едно мнение срещу властта, има много други, които не са свободни и предпочитат да живеят с преклонена главица, за да не я отсече мечът на полицията. На същата тази полиция, която трябва??е да ни пази, но вместо това ни подслу??ва и следи. БЕЗКОНТРОЛНО.

Не знам колко от вас биха се съгласили, че е по-добре да умре?? изправен на крака, отколкото да живее?? на колене, но изглежда, че все още има немалък брой хора, които са на принципа “да би мирно седяло, не би чудо видяло”.
Говорете с близките, с роднините, с приятелите си:

нека на 12-и май направим чудо!

Нека изненадаме неприятно политическите инженери – физкултурници. Нека се явим и използваме правото си да гласуваме свободно.
Не се страхувайте от нищо, дори и от ва??ия собствен страх. Преодолейте го така, както преодолявате всичко ново, непознато, притеснително.
В тази битка ние – народът – няма какво да изгубим, а те – управляващите ни тикви – могат да загубят всичко, включително и свободата си!

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

3 Responses to Не се страхувайте! Управляващите ни тикви могат да загубят много повече: свободата си!

 1. николина петрова says:

  Ва??ия собствен страх!
  Това изречение ме провокира да изкажа мнението си,скъпи ми В.Марковски!Този насаждан и подклаждан страх у нацията ни, ме кара да кипвам!
  Най-накрая трябва да осъзнаем,че силата е в правото ни да гласуваме! В правото на избор!
  Нали за това бяхме почти милион на Цариградско ??осе!Да отстояваме правото си на избор,правото да сме свободни!Защото свободата е в правото на свободен избор!Отказа от правото на глас е отказ от свободата!Да не гласуваме също е избор,неправилен избор! Остава?? друг да ре??ава вместо тебе!
  На 12-ти май всеки трябва да вземе свободата си в свои ръце!
  Чрез своя вот!Аз съм свободен човек и ще отстоявам правото си на свобода по единствения демократичен начин!

 2. Nasko Penev says:

  Удивителното изкопаемо Флоров е отгледало МВР и Цецко го е настанил за ??еф на службата за борба с мафията. ?? някой очаква от този да противодейства на организираната престъпност? Той е напълно неспособен.
  Той очевидно не знае и какво трябва да се прави с престъпността, как да се ловят престъпници и да се събират доказателства. За него трябва да е лесно като едно време – досиета на всички и като стане нещо, ги прибираме, докато някой си изпее. ?? самопризнанията (с бой или без бой) се приемат в съда. ?? никакви адвокати.Ако Борисов и Цветанов туриха този индивид начело на ГДБОП , означава, че те са същите като него. За което дават признаци.Добре е ,че прокуратурата си е на мястото.
  Този калпак е със същото образование като Цецко от с.Шума /Шопско/.Физкултурник.Това копеле бе??е най-некадърния и корумпиран служител в ЦСБОП преди да го турят ??еф сега??ните най-нови безработни Бойко и Цецко,щото сега са на борсата….но Боклука от Банкя говори по митинги все едно е премиер.Той бе??е слуга на слугите на народа,но се вживява за главатар на банда и си вярва това гадно копеле…

  Флоров е само ни??ката към паралелните структури на Бойко и Цецко.Ключа от бараката е във фирмата на МВР т.н. БМВ/Безконтактни Мултиплексорни Вериги/.Същата фирма внесе в края на 2009г.тези системи /кетчери-мобилни коли седем броя/ за подслу??ване и то без конкурс и обществена поръчка като Бойко боклука стана премиер…

  Защо това македонче Росенчо Плевнелиев не се извини на полк.Николай Цонев/бив?? военен от ВВС на Р.България и бив?? министър/ след като няма??е нито едно дори СРС с негов глас и бе??е оправдан от всички инстанции на съда и най-вече за унизителния му арест без да има и капка доказателства,а си бе??е активно мероприятие на кратуната Бойко защото Цонев има??е достойнство и това дразне??е изрода от Банкя/сега безработен копелдак/.

 3. Nasko Penev says:

  ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕН??Е:
  Въз основа на така изнесените факти и обстоятелства при образуването на досъдебно производство срещу Станимир Флоров от Главна прокуратура на Р.България и прочита на строго секретните материали/оказали се автентични/ изнесени в пресата относно обвързаността на същия с организираната престъпност като оперативен работник в отдела за борба с наркотиците тогава в ЦСБОП/сега ГДБОП/ правя следното обосновано предположение:

  СТАН??М??Р ФЛОРОВ е свързан ,ако не и организатор на поку??ението срещу ЗЛАТОМ??Р ??ВАНОВ-Златко Баретата пред съдебната палата в гр.София.Явно Станимир Флоров се страхува от неща,които Златко знае.Може да се предположи,че Златомир ??ванов все още е под заплаха от поку??ение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.