Тумор в МВР!

ОТ БГНЕС

Не само Цветанов е виновен за подслу??ването, а и Борисов

„Цветанов е тумор за правосъдието; ако някой все още не го е разбрал, след разкритията на прокуратурата едва ли ще се съмнява в това“

Сега политиците ще яхнат (и с право!) разследването на прокуратурата по отно??ение на незаконното подслу??ване от страна на МВР. Ние предупредихме, че подобно нещо ще се случи още в началото на управлението на ГЕРБ, когато Народното събрание прие промените в Закона за електронните съобщения, с които даде право на милицията (някак си не върви да я наричаме полиция, нали?) – този репресивен орган на държавната власт – да следи комуникациите в ??нтернет без контрол.
Но все пак този скандал е нещо напълно естествено. Спомняте ли си с каква наслада Цветанов чете в Парламента (!) разпечатки от СРС-та и как обвини български лекари за убийци! Не знам дали си давате сметка, че единственият друг политик, отправил подобно несправедливо обвинение срещу български медици в най-новата ни история е… Муамар Кадафи?!
Цветанов трябва да бъде гонен не само заради подслу??ването на политици, бизнесмени и обикновени граждани – нещо, за което аз, а и мнозина други експерти сме писали и говорили публично.

Цветанов трябва да бъде изгонен позорно от политиката и от обществения живот дори само заради едно-единствено нещо, че

като министър обвини лекари за убийци.

Направи го уми??лено, преднамерено, с присъщия му цинизъм и удовлетворение, че е свър??ил нещо хубаво. Така са действали Берия и Ви??ински, по времето на Сталин. Покойният либийски ръководител си бе??е ба??ка луд, а и търсе??е начин да спечели нещо от цялата параноя около на??ите медици в Либия. Не го оправдавам, но нали не искате пък вие да оправдаете Цветанов с това, че е невменяем? Представяте ли си – човекът, «получил» признанието на братските служби, ходил на срещи с премиери и министри по целия свят и изведнъж – невменяем? Не става!
Прочетете стенограмата от Парламентарното заседание, в което той запозна цялата страна с начина на работа на МВР – незаконно подслу??ване на лекари (едва ли някой си спомня, че лекарите не бяха подслу??вани, защото са замисляли престъплението, в което ги обвини министърът?), обвинения, отправени от най-високата трибуна на страната. ??… липса на каквато и да е отговорност за постъпките.

Дори и да е било законно, това четене на СРС-та е абсолютно неморално. Цветанов обаче прилича на човек, който няма морална ценностна система. Какво да кажем за морала на човек, който с готовност натопи родителите на съпругата си, когато му се наложи да оправдава огромните си и все още необясними доходи, с които е купил прословутите 6 апартамента?

Цветанов е зло, което не бива да се връща във властта под никаква форма.

Само вижте как започва този нещастник изложението си пред депутатите:

“…Много ще Ви моля за в бъдеще – нека да се придържаме към нормални етични норми на поведение, защото сами разбирате, че има разследвания, които не могат да бъдат оповестявани, информация, свързана с разследването, което тече по дадени криминални случаи.
Молбата ми е към вас, защото все пак всички ние като представители както на изпълнителната, така и като представители на законодателната власт, трябва не да говорим за полицейщина в страната, а всички да се стремим към гарантиране правовия ред и към това – който нару??ава законите на страната да понесе своята отговорност за това, което е направил и е причинил.
??скам да бъда съвсем ясен и конкретен в това, което ще ви прочета. Това са разговори от досъдебното производство, които касаят дейността на тези доктори, които казаха, че са били задържани и че вървим към полицейщина спрямо българските лекари.
Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Няма българин, който да не оценява това, което правят българските лекари, но всичко това минава през призмата на разбирането, че всеки един от тях трябва да се придържа към Хипократовата клетва и всеки един трябва да проявява максимален професионализъм и това, че трябва да дава всичко от себе си, за да запази живота и да даде ??анс на всеки един новороден живот….”

Кажете, нормално ли е човек, който може да изговори нещата, да обяви лекарите за убийци, след това спокойно да се прибере в един от ??естте си апартамента, да се нахрани и да заспи като къпан?
Но тези негови думи показват и още нещо – че той самият никога не си е мислел, че ще бъдат използвани срещу него. Всеки министър се мисли за вечен, но някои доказват, че единственото вечно нещо е чове??ката глупост. Твърди се, че Айнщайн бил казал, че две неща са безкрайни – Вселената и чове??ката глупост и той не бил сигурен за първото. С поведението си Цецерон доказа, че Айнщайн е прав.

Неговото министерстване – противно на мнението на някои служители на МВР – бе катастрофално за държавността. Желанието му (описано под лозунга: акция – картинка, т.е. провеждат акция, снимат «престъпниците» и им провалят живота) да правораздава показва, че УНСС трябва спе??но да закрие следдипломните си курсове по право или поне да не допуска до тях задочници по физкултура от В??Ф. Непознаването на правната материя е едно – и то може да бъде извинено, дори и за министър на вътре??ните работи. Но злоупотребата с право, когато гордо си окичил в биографията си, че си учил право, трябва да се наказва с цялата строгост на закона. За съжаление, подозирам, че на??ият закон няма да накаже Цвинокио достатъчно. Затова единственото, което можем да направим като хора е да го накажем ние. На изборите. Както е казал поетът:

    Понеже няма олио
    и хлябът е от мъката по-чер,
    един е лозунгът:
    «Никога вече ГЕРБ»

Само така можем да излекуваме тумора и да се опитаме да спасим и малкото останало достойнство на МВР. Защото там покрай нару??ителите на закона работят и читави хора, които със сигурност виждат какво става и се опитват да се съпротивляват – анонимното писмо до Стани??ев го доказва. Но и те са подложени под натиска на неправилно поставения от Цветанов избор «Свобода или сигурност». Т.е., за да има сигурност, трябва да ли??ат гражданите от някои техни свободи, сред които е и неприкосновеността на комуникациите. Само че Цветанов явно не е чел достатъчно, за да знае, че рано или късно всички инсинуации, манипулации и фал??ификации излизат наяве. В този конкретен случай е по-скоро рано, отколкото късно, но все пак

окончателното разчистване на авгиевите обори ще се извър??и на 12-и май.

От нас, гражданите. От това как гласуваме, ще стане ясно дали България се е преборила с раковото заболяване или ще продължи да боледува.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.