Пиарът на българските политици няма свян пред нищо. Дори пред смъртта.

Пускам това от публичната ми страница във Фейсбук.

От публичната ми страница. Няма??е да го препечатам, ако не показва??е как дори и в най-трагичните дни на??ите политици няма да се посвенят за малко лъскане на собствения имидж. ??ли за повечко.
Бойко Борисов си бил говорил с Обама. По телефона. (Според Министерски съвет – в продължение на 30 минути. Като сложим и превода, са говорили най-много 15 минути. Като погледнем и какво са си казали, вероятно е значително по-малко. Защо трябва да увеличават времето? Защо трябва изобщо да съобщават колко време са били на телефона?? Загадка.)

Ето за какво са говорили, според сайта на Министерски съвет и според сайта на Белия дом. ??нтересни разлики, не мислите ли:

    “Премиерът Бойко Борисов проведе днес 30-минутен телефонен разговор с президента на САЩ Барак Обама. По време на разговора двамата осъдиха остро терористичния акт на летище „Сарафово“ край Бургас. Г-н Обама изказа искрените си съболезнования пред премиера Борисов за чове??ките жертви след атентата. От своя страна министър-председателят изказа своите и на правителството съболезнования за загиналите днес американски граждани по време на стрелба в кино салон в град Денвър.
    Бойко Борисов и Барак Обама оцениха високо реакцията на властите след взрива и добрата съвместна работа по случая на екипите от българските и американските служби за сигурност, която продължава и в момента.
    В края на разговора двамата си пожелаха в близко бъдеще да имат възможност в лична среща да разговарят за съвременните предизвикателства пред България и САЩ.”

и от сайта на Белия дом:

    President Obama spoke with Bulgarian Prime Minister Borissov today to express his condolences for Wednesday’s terrorist attack that killed Israeli tourists and a Bulgarian bus driver in Burgas, Bulgaria. The President reiterated his condemnation of the barbaric attack. He offered his support for the ongoing investigation, and for the Bulgarian people in this challenging time. The leaders discussed the strong partnership and excellent counterterrorism cooperation between the United States and Bulgaria, and the President expressed his appreciation for Bulgaria’s important contributions as a NATO member to international peace and security.
    мой превод: “Президентът Обама разговаря с българския министър-председател Борисов, за да поднесе съболезнованията си за терористичната атака от сряда, която уби израелски туристи и българския ??офьор на автобус в Бургас, България. Президентът повтори, че осъжда тази варварска атака. Той предложи своята помощ за разследването и за българския народ в това предизвикателно време. Лидерите силното партньорство и отличното сътрудничество в областта на контратероризма между САЩ и България. Президентът изрази своята висока оценка за важния принос на България като член на НАТО за международния мир и сигурност.”

Според това съобщение от Белия дом не е имало никакви пожелания за лична среща в близко време, не е имало съболезнования от страна на Бойко Борисов към Обама… ??нтересно, кой ли е превеждал разговора в София? ??наче кой го използва за лъскане на имиджа си вече е ясно: политикът, който може??е, но не уволни прекия отговорник за сигурността на гражданите и гостите на България.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.