За българските работи

Вестник “Новинар” пи??е:

Столичните граждани не са доволни от ремонта на “Цариградско ??осе”. Те са подали сигнали, че новата настилка е неравна и на вълни, което предизвиква друсане при движението на автомобилите, а пътуващите в автобус имали чувството, че са с лодка в морето. По този повод зам.-кметът по транспорта към Столична община Велизар Стоилов заяви, че новият асфалт по бул. “Цариградско ??осе” е положен качествено, като не отрече, че на някои места има неравности. Стоилов допълни, че гражданските сигнали са атака срещу фирмата изпълнител на проекта – “Пътища и съоръжения”, и че подобни нападки целят да я дискредитират.

Някой (Велизар Стоилов?) може ли да обясни как точно се дискредитира фирма, ако работата й е качествена? А след като и той самият “не отрече, че на някои места има неравности“, това дискредитиране ли е или посочване на факт?

Разбира се, обяснения ще се намерят – бързали са, валял е дъжд и т.н. Да се чуди човек в Швеция как си асфалтират улиците, при тези студове и двудневно лято?

Днес (23.08.2007 г.) видях и следната статия, която много добре описва случилото се: Новото Цариградско ??осе от ??лия Горанов. Задължително прочетете цялата статия – ето някои примери от нея:

Бях търпелив, не съм се оплаквал, че има задръствания и че е затворен центъра заради ремонта на Цариградско ??осе. Но в понеделник (веднага след откриването на асфалтирания участък) минах оттам. Често казано – възмутен съм. Това е високоскоростен път – разре??ените 80 км/ч. не са ниска скорост. Асфалтът е положен на “дунавски вълни”, като се движи?? с по-висока скорост и целият автомобил вибрира. В това отно??ение старото покритие бе??е значително по-качествено.

или

След постинга, още същия ден – цъфна репортаж по бТВ за ремонта на Цариградско. Не бих казал, че хората са забелязали неравностите на третия ден, аз минах от там още първия ден и ги забелязах. Освен това наистина не са само при Орлов Мост, цялото трасе е така. Освен това, ако сега нарежат чисто новия асфалт, за да поправят дефекта, къде ще му излезе краят?

или този велик цитат от мениджъра на “Пътища и съоръжения” ЕАД (фирмата-изпълнител на ремонта):

Антон Хекимян: Защо, след като това е нова настилка, трябва да се преправя наново?
Димо Пипев: А ми значи, как да ви отговоря на такъв подвеждащ въпрос? Значи, вие просто ме карате да кажа – да, то не е така, както вие ми задавате въпроса. Аз бих ви отговорил по-скоро така: нормално е, след като се направи ремонтът, да се направи така нареченият технически паспорт с неговото ниво и за неговата равност.

На сайта има и връзка към предаването по БТН, в което е интервюто с въпросния мениджър.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.