Добри думи за Митко Киров

На този ден преди пет години си отиде Митко Киров – един от най-читавите хора, които познавам.

Днес, пет години по-късно, освен некролога в “24 часа” и “Труд”, който пуснахме с Митко Ганчев ми се иска да спомена с една (или повече) добра дума на??ия приятел.

Във времена на озверяване, Митко Киров бе??е човек.
Той помага??е не само тогава, когато някой има??е нужда, а по всяко време. Независимо дали става??е дума за защита на обществени интереси, за борба с корупцията или за обикновена хамалогия, Митко винаги откликва??е. Без резерви, без физиономии.

Митко пи??е??е хубави мнения, има??е ясни позиции по много въпроси и неверояно ??ирока обща култура. Митко представи “??нтернет общество – България” на срещата на ICANN в Монтевидео през септември 2001 г. (и чухме положителни отзиви от на??и приятели от цял свят за него!), участва??е като на?? представител и на мероприятия, организирани от Агенцията за закрила на детето, от Парламента. ??зявява??е се успе??но по радиото, телевизията и във вестниците.

Колкото повече време минава от онзи злокобен 26-и август 2002 г., толкова по-силно усещам липсата на хора като Митко Киров. Той помага??е България да стане по-нормално място за живеене, а от такива хора днес има огромна нужда.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.