За силата на социалните мрежи и социалните помощи

В понеделник, 9-и ноември, в 11:28 часа агенция “Фокус” съобщи следното:

    Помощите за близнаци да бъдат намалени двойно – от 1200 на 600 лв. и да отпадне помощта за майките студентки при раждане от 2880 лв. за 2010 година. Това предвижда проектозаконът за държавния бюджет в параграф 12, заяви пред журналисти заместник-министърът на труда и социалната политика Христина Митрева, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Митрева уточни, че това не е предложение на Министерство на труда и социалната политика, а на Министерство на финансите.

Малко след това създадох група във “Фейсбук”, която първоначално кръстих “Срещу предложението на МФ за отмяна на парите за раждане за майки-студентки“. Впоследствие промених заглавието на “Да останат или да се увеличат парите за раждане за майки-студентки!”

За около 48 часа в групата се записаха близо 2000 човека (в момента са 2085), подготвихме текст на писмо до министъра на финансите, с копие до министъра на труда и социалната политика.
За около 48 часа първо министърът на труда и социалните грижи, после и този на финансите, последвани и от премиера дадоха заден ход и обясниха, че е станала “техническа гре??ка”. Чудно защо стават гре??ки, когато все трябва да се взима от гражданите, а никога – когато трябва да им се дава?!

В групата има над 300 мнения.

С появата и ??ирокото разпространение на групата доказахме, че социалните мрежи имат сила, а и че тази сила може да е за доброто на социалните помощи.
Може??е ли да не се стигне до такова развитие? Може??е, ако от МФ не бяха ре??или да опитат дали ще мине номерът. Е, този път не мина. А следващият? Не знам…

    В същото това време, в което ние се опитвахме да съберем всички сили и средства за възстановяване на справедливостта, по високите етажи на властта се раздаваха обвинения, манипулации и инсинуации. Но на хората във “Фейсбук” не им пука??е, защото вече се бяха доказали като граждани.

Благодарността е за всички членове на групата. За всички, които ре??иха да се присъединят, независимо от пол, раса, цвят, вероизповедание. Прекланям се пред всички вас.

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.