Социална политика: Министерство на финансите дерибейства

Тази сутрин създадохме една нова група във Facebook: Срещу предложението на МФ за отмяна на парите за раждане за майки-студентки.

Поводът е трагичен: Помощите за близнаци да бъдат намалени двойно – от 1200 на 600 лв. и да отпадне помощта за майките студентки при раждане от 2880 лв. за 2010 година. Това предвижда проектозаконът за държавния бюджет в параграф 12, заяви пред журналисти заместник-министърът на труда и социалната политика Христина Митрева.

Смятам, че е дълг на всеки българин, независимо от това къде се намира и какво е семейното му положение, да защити елементарните нужди на младите майки. Да си студент у нас само по себе си е героизъм с тази разпадаща се образователна система. Да си студент и млада майка заслужава не орязване на средства, а напротив – увеличаване. За помощите за близнаци, които намаляват наполовина не ми се иска и да говоря – такова злонамерено поведение отдавна не съм виждал…

Включете се в групата, пи??ете на ва??ия народен представител с копие до министъра на финансите. ??нформирайте евродепутатите. ??зобщо – не чакайте някой друг да свър??и работата; само ако имаме голям брой гласове, протестиращи срещу дерибейството на Министерството на финансите, само тогава ще успеем да се преборим с тази идиотщина.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

10 Responses to Социална политика: Министерство на финансите дерибейства

 1. А. Божидаров says:

  Пукни, гад мръсна комунистическа!

  • До горния читател, от IP адрес: 217.79.74.114 , pppoe-74-114.ssi.bg – може би ще бъдете така любезен, както сте и невъзпитан, за да обясните какво точно Ви е подразнило в публикацията? Може би не искате да помагате с парите от бюджета на студентките, които ще раждат? ??ли пък не планирате близнаци? Жалък сте.

 2. albert venn dicey says:

  “Смятам, че е дълг на всеки българин, независимо от това къде се намира и какво е семейното му положение, да защити
  елементарните нужди на младите майки.”

  Ами тогава, бръкни се в собствения си джоб и дай пари на младите майки.

  Не съществува ДЪЛГ да се хрантути някого и то на гърба на другиго.

  Ако оставим настрана факта, че подпомагането на раждаемостта и отглеждането на деца е нецелесъобразно (насърчава се
  извънбрачната раждаемост за получаване помощи), предвиждането на помощи за когото и да било последством принудително
  изземване на доходи (защото държавата облага с данъци) е винаги само и единствено БЛАГОДЕЯН??Е, но не и ДЪЛГ.

 3. Г-не, не забравяйте, че ако навремето не е имало помощи от държавата, най-вероятно и Вие няма??е да сте се родили, защото по написаното от Вас не личи да сте имали леко детство.

 4. albert venn dicey says:

  Аргумент ad hominem, върхово постижение за интелекта.

  • Каквото повикало – такова се обадило. Вие се опитахте да прехвърлите разговора върху мен, а аз Ви връщам обратно топката. Впрочем, идете в групата във “Фейсбук” и си говорете с хората там – вероятно ще намерите такива, които да Ви се вържат на опитите за създаване на интрига.
   ??наче е добре, че пи??ете, защото писаното остава.

 5. Didi says:

  Вече се отчайвам от цялата ни система. Млади хора с образование няма каде да започнат работа, немогат да разчитат и на държавата. ??ЗХОДА Е ЕД??Н – ДА БЯГАМЕ В ЧУЖБ??НА.

 6. Бинка says:

  Възмутителна идиотия! Качествени хора – без помощи, неграмотници – да не казвам цигани, че ще ме разпнат 🙁 – с помощи!
  Но тук не виждам подписка, а това трябва да направим – да се подпи??ем!

 7. ??сторик says:

  ??звън темата, какво стана с “държавата няма да остави .бг отново в ръцете на частна фирма?”

  “По случай 20-годи??нината от предлагането на интернет услуги в България, през новата 2010г. Регистър.БГ и Цифрови системи, с подкрепата на Правителството, ще предоставят на всички учащи се в страната възможност за безплатна регистрация и едногоди??на поддръжка на домейн в областта .bg и подобластите, заедно с DNS хостинг, e-mail и web хостинг. В допълнение, когато на Регистър.БГ се делегира управлението на областта .бг, същото предложение ще важи и за тази област. ??нициативата има за цел да популяризира интернет домейните в националното интернет пространство и да спомогне за значителното намаляване на цената за регистрация и годи??на поддръжка на домейните след приключване на безплатния период. “

 8. boriana says:

  Gospoda upravlqvashti za poreden pyt izlygahte naroda. Zasho ne se zamislite kakyv e problema che horata ne plashtat osigurovki zashtoto imenno dyrjavata e nai-golemiqt dlyjnik na firmite i NPO Ne Vi puka za naroda stroite si 5 zvezni hoteli po gelemite kurorti,a pyk na naroda samo go skubete i go pritiskate do stenata komu e nujna vashata bezotgovornost, kakvo zelite ot 2010 g. da zatriete malkiqt semeen biznes za da moje da prosperirat Vashite kompanii. Ne Vi li e sram i nqmate li doblest po tozi nachin li shte pylnite haznata, gotvete Belene zashtoto skoro upravitelite na 80% ot ET i OOD shte se naloji da si prigovim chantite za zatvora tova li iskate gospoda upravlqvashti pone ni daite vyzmojnost da otserdnem vyv Vashite hotelcheta zashtoto s parite koito nashite roditeli sa plashtali za osigurovki Vie si postroihte palati ili zahranihte svetovnite banki. Nqma problem shte plashtame no kakva e garanziqta kyde shte ni zaminat parichkite ili do 70 g. shte tropame s bastunchetata i shte ni se podigravat Vashite deza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.