Българските медии – хвани едната, удари другата (или виновен ли е Азер Меликов?)

На “Капитал” им трябва??е бая време, за да стигнат до извода:

Сега разбрахме защо толкова много хора не харесват журналистите и не вярват на вестниците – с тях въобще не може да се излезе наглава. ??зпитахме го на на??ата собствена и след известно колебание ре??ихме да разкажем, защото тази история може все на някого да е полезна.

За повече, прочетете цялата им статия.

Аз се учудвам само, че едва сега са разбрали защо толкова малко хора харесват журналистиката (не журналистите, а журналистиката) у нас.

А не вярват, защото медиите тиражират прекалено много полуистини и лъжи.

Пример от дне??ния ден:

С тайнственото заглавие “Кой регистрира сайта срещу Борисов и Костов?” едно от изданията на ??кономедиа, “Дневник” препечатва “разкритието” на re:tv , че домейнът boykostov.org/ бил регистриран от Азер Меликов.

Явно в “Дневник” не са чели цитираната по-горе статия в “Капитал”. ??наче щяха да стигнат до извода, че няма доказателства сайтът за Бойко и Костов да е регистриран от Азер Меликов. ??мето му било там? Ей сега мога да регистрирам домейн от името на Бойко Борисов, например “boikoepich.com”. ?? никой няма да знае, че аз съм го регистрирал. При това мога да сложа и сайт, например Блогът за Бойко да сочи към него. ??ли още по-добре – към този на ??ван Бедров.

С други думи: за хората защо не вярват – не знам. Аз не вярвам, защото за нещата, с които съм запознат, чета такива митове и легенди, че просто не знам откъде си ги измислят на??ите т.нар. журналисти. А в случаите, когато се позовават на чуждестранни медии, нещата пък съвсем загрубяват и започват да смърдят.

_____
Прочее, има начини да се докаже дали Меликов наистина е регистрирал сайта. Медиите могат да се постараят маааалко повече, ако искат хората да им имат доверие.

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

9 Responses to Българските медии – хвани едната, удари другата (или виновен ли е Азер Меликов?)

 1. Вени, чест и почитания към теб (заслужил си си го многократно) … но моля те, цитатът е ясен : “първоначално е регистриран на името на Азер Меликов.”

  http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/05/15/719857_koi_registrira_saita_sreshtu_borisov_i_kostov/

  Не от , а на името на …

  A дали това са вътре??ни мръсотийки в БСП или самата истина – ти може би си по-наясно ?

 2. Da luz says:

  Азер Меликов е съветник на премиера по информационни технологии и комуникации(и заема 5-6 ключови постове в комисии и бордове),а политическа партия “Нова Зора” е партньор на БСП в “Коалиция за България”.

  Сайта е на “Нова Зора” – те си го признават, а като регистрант излиза името на Азер Меликов…

  Ми то тук няма какво да се умува – то това е все едно да види?? че veni.com е регистрирано от Veni Markovski

 3. Въпросът е принципен: виновен ли е Азер Меликов? Като чета на??ите медии, оставам с впечатлението, че да регистира?? домейн е престъпление.
  Азер Меликов (ако е той) е регистрирал домейн, а не сайт.
  Какво ще има на този домейн – това е работа на Нова зора, очевидно.
  Виж подвеждащите заглавия: “Въпреки че се води на партия “Нова Зора”, “Черният”сайт срещу Борисов направен от съветник на Стани??ев”.
  Впрочем, не ми е останало време да погледна дали наистина е бил регистриран на името на “Меликов” или от самото начало си е на “??ван Петров”.

 4. Марин says:

  Това, че Нова Зора признава сайта за техен, не значи че те плащат за него. ОчевАдно е, че цялата тази кампания е на БСП, едва ли Нова Зора нарочно ще пи??ат Азер Меликов.
  А БСП не си признават за сайта, защото ще ги обвинят в предизборна агитация преди официалното започване на предизборния период. А Нова Зора никой не ги обвинява.

 5. Лъчо says:

  В България, журналистиката търси еФтината сензация, а не новината. Понякога наблюдавам в новините по различни телевизии, отразяване на съвсем различни новини, например от политическия живот на България. Те не са толкова много през деня, защо не ги излъчват всичките, а избирателно?

 6. Търси се под вола теле. Ако наистина се търси някаква интрига, домейна ще се регистрира на името на някой друг още отначало, и няма да се сменя 3 пъти. Според мен просто са се справили калпаво, като са регистрирали домейна с името на Азер Меликов, после са се паникьосали, сложили са ??лия Божинов, а след това баналното ??ван Петров 😉

  Пак питам, ако наистина иска?? да натопи?? някой за регистрацията на даден домейн, или да го регистрира?? без да се разбере кой си (btw, тия за анонимна регистрация сигурно не са чували), всичко ще стане още при купуването на домейна на двадесет и едикой си април.

 7. Наистина нямам никаква идея дали е “виновен” Азер Меликов или някой е искал да го натопи. Регистрацията на домейн доколкото знам не е престъпление все още в България, а и като си помисля колко съм регистрирал на мое име, за приятели и познати се чудя дали не е време да видя за какво се използват 🙂

  Проверката на whois history я правих аз, но за теб ще е още по-лесно да се увери?? в това (съгласи се че 14 промени на whois за 20-тина дни изглеждат странно).

  ?? последно (нещото в което явно сме на различни мнения с теб) от старта на кампанията до този момент нямам никакво усещане, че Нова Зора има средствата, силите и възможностите да направи такава КАМПАН??Я (кампания, а не сайт който може да е дело и на третокласник)


  btw що се отнася до медиите (изключая публикацията в Дневник) смятам че мненията ни съвпадат тотално 🙂

 8. Kostadin Zlatkov says:

  Марковски, коментарът ви също е показателен. Вие изразявате становище и то прави впечатление.

 9. ——–
  Veni Markovski Says:
  May 16th, 2009 at 2:23
  Въпросът е принципен: виновен ли е Азер Меликов? Като чета на??ите медии, оставам с впечатлението, че да регистира?? домейн е престъпление.
  Азер Меликов (ако е той) е регистрирал домейн, а не сайт.
  Какво ще има на този домейн – това е работа на Нова зора, очевидно.
  Виж подвеждащите заглавия: “Въпреки че се води на партия “Нова Зора”, “Черният”сайт срещу Борисов направен от съветник на Стани??ев”.
  Впрочем, не ми е останало време да погледна дали наистина е бил регистриран на името на “Меликов” или от самото начало си е на “??ван Петров”.
  ——–

  Вени, не съм сигурен дали ти плащат за това, но точно компетентен човек като теб не е добре да говори такива несвързани неща. Значи според теб, Азерчо (всепризнат гей и съветник на Стани??ев) си регистрира домейна, след което Нова Зора, или както и да се казват тия измекяри, вземат че правят сайт, пълен с простотии, и съвсем случайно, без да искат, го слагат в домейна, регистриран пак съвсем случайно от Азер Меликов …
  ??винявай, ти нас ли ни взима?? за идиоти, или сам се прави?? на такъв?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.