Българските политици: популизъм без край

Стефан ??ванов пи??е възмутен материал под заглавие “Безсрамие”, в който се среща и следното твърдение:

  “Според говорителката на Ц??К промяната се налага при „безпристрастни изчисления”, но броят на мандатите в софийските избирателни райони е пресметнат върху малко над 1,2 млн. граждани, когато в София живеят и работят реално почти 2 млн. ду??и.”

??стината е далеч от това, което ??ванов пи??е. Достатъчно е човек да потърси малко с Гугъл, за да попадне на тази таблица.

То и Бойко Борисов твърди, че в София живеят над 2 милиона ду??и, но едно е да твърди??, друго е да го докаже?? с факти. ??наче на??ите политици стават като сръбския “учен” Михайло Апостолски, който преди години пусна статия под заглавие: “Нямам доказателства, но твърдя”.

Да не говорим за смехотворния “факт”, че според ??ванов в София “реално работят почти 2 млн. ду??и”.

This entry was posted in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

7 Responses to Българските политици: популизъм без край

 1. chaotic says:

  “Да не говорим за смехотворния “факт”, че според ??ванов в София “реално работят почти 2 млн. ду??и”. ”
  все ми се струва, че има малка разлика между “реално работят почти 2 млн. ду??и” и “живеят и работят реално почти 2 млн. ду??и.”. и кой точно, на възраст примерно между 22 и 38, се главоболи с адресни регистрации?

 2. За мен твърдението му е, че в София и живеят, и работят 2 милиона ду??и, които са способни да гласуват. Което означава, че са над 18 годи??на възраст. От което пък следва, че общият брой на населението на София е около 2,7 милиона ду??и. Пълен абсурд.

 3. chaotic says:

  всъщност върху какви 1.2 млн. е пресметнат въпросният район? живущи или над 18 години?

 4. Марин says:

  Дори според таблицата на ГРАО (цитирана от Вени), София е с население 1.359 или 1.405 млн. ду??и, а не 1.2 милиона ду??и. “Безпристрастните изчисления” са на база 1.2 млн. (може би). Разбира се в София живеят много повече хора, но нерегистрирани. Същите вероятно въобще не гласуват, защото трябва да ходят далече в провинцията.
  Със сигурност населението на София се е увеличило след последните избори, т.е. няма никакво основание за намаление на Софийските мандати.

 5. Марин says:

  Много се извинявам, дано не спамвам темата.
  Населението на София през 2005 съгласно ГРАО е 1.314 или 1.370, т.е. през 2009 се е увеличило.
  ??зточник: http://grao.bg/tna/t41-2005.txt

 6. гражданин says:

  Значи според Ц??К и според вас от предните избори до сега в София, Варна и Бургас жителите са намалели, а в Търговище, Силистра, Смолян и Габрово са се увеличили. Трябва да си малоумен за да повярва?? на това твърдение.

 7. Гражданин says:

  Това, че авторът е прав, се вижда от интервюто на Михаил Константинов: http://dilmana.web-log.nl/mijn_weblog/2009/05/post-1.html

  – Как преценявате последното ре??ение на Ц??К да прехвърли мандати за националния парламент от Варна, Бургас и 23-ти и 25-ти райони на София към Габрово, Силистра, Смолян и Търговище?

  – Тук вече има едно голямо недоразумение и много хора се изказаха неподготвени по въпроса, като жълтата фланелка заслужават софийският кмет и неотдавна??ният му испански гост. Самата Ц??К нищо не прехвърля, а мандатите се разпределят по един прост математически алгоритъм (наречен метод на Хеър-Нимайер) пропорционално на населението на районите. Всеки за пет минути може сам да направи сметката на вградения в телефона си калкулатор, като прочете в “Държавен вестник” методиката на Ц??К. ??ли пък като ми се обади, ще му я пратя в електронен вид.

  Знам, че софийският кмет не е специалист по изборна математика, а и не му е работа да бъде. Но човек като не знае, пита. А така кметът подведе и своя началник от Европейската народна партия и двамата дружно говориха разни сме??ни неща. С което отклониха вниманието на обществото от истинския опит за кражба на изборите – неравноправните мажоритарни кандидати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.