Мартин Димитров (СДС) е изправен пред трудни дни

Аз писах преди няколко месеца, че изборът на Мартин Димитров за ??еф на СДС е добра новина.

В последните дни обаче виждам, че срещу него се използват всички средства на политическата борба – нещо, което бе очаквано от мен, но явно неочаквано за него и за хората около него.

Продължавам да мисля, че автентичното дясно е по-добро за България от модела “Бойко Борисов” или “Симеон Сакскобургготски“, а Мартин Димитров е представител на нормалните десни.

За съжаление трудните дни, които предстоят на Мартин, ще го отвличат със спе??ността си от важните за СДС въпроси.

Един от тези въпроси е как да се ре??и проблемът “??ван Костов”. Аз самият съм работил с ??ван Костов през 2001 г. по време на предизборната кампания за парламента, а преди това – през 1999 г. имахме сериозен дебат по темата за свободата на ??нтернета. Продължавам да твърдя, че ре??ението му да признае резултатите от делото, което водихме във ВАС, без да дочака края му, доведе до небивалия бум в развитието на ??нтернет. За това той заслужава благодарности. Но и той е гре??ал много, така че трябва да се преценява не просто какво е правил, а какво прави в момента по отно??ение на консолидацията на десните сили. Заиграването с Бойко Борисов ме кара да си мисля, че си е взел поука от поведението му към Симеон. Но между Симеон и Бойко Борисов има огромна разлика и тя не е само в произхода. В този смисъл различната политика не винаги е правилна.

Ще поживеем, ще видим.

Успех, Мартине!

This entry was posted in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.