За какво говорим?

Напоследък се говори за какво ли не у нас – но основно тон на разговорите дават хора, които са в медиите.
Но има ли резултат от говоренето?
Налице е гласност голяма, а чуваемост няма.

Замислих се над това като чух първия въпрос към Президента Обама в Турция. Чуйте го и вие:

Visit msnbc.com for Breaking News, World News, and News about the Economy

В България говорим за какво ли не, но чува ли някой младите хора, които се стремят към нещо по-различно, към нещо по-хубаво? Чуват се по форумите, по блоговете, но по медиите – вестници, радио, телевизия – кънти гласът на хора като Бойко Борисов, който – живот и здраве – след като се пробва като главен секретар и кмет, иска да се пробва и като премиер. “Що пък не?” би възкликнал някой незапознат.

This entry was posted in USА, на български and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to За какво говорим?

 1. PoliticHero says:

  “… В България говорим за какво ли не, но чува ли някой младите хора, които се стремят към нещо по-различно, към нещо по-хубаво? Чуват се по форумите, по блоговете, но по медиите – вестници, радио, телевизия – кънти гласът на хора като Бойко Борисов, който – живот и здраве – след като се пробва като главен секретар и кмет, иска да се пробва и като премиер. “Що пък не?” би възкликнал някой незапознат.”

  Какво по-различно, какво по-хубаво? Това е толкова неопределено и не е никакъв възрастов приоритет …

  По форуми и по блогове е пълно с цитати от преса и телевизия. Трудно пробива каквато и да е смислена идея. Най-впечатлен останах, когато от “скандала” между С.Паси и “телевизионен водещ” разбрах, че е възможно цяло предаване да се гради на приятелски блог “кръг”. Паси явно късно се усети и реагира “първосигнално” за голям кеф на всички.

  Бойко Борисов не се пробва за Главен секретар и кмет, а Е Б??Л главен секретар и Е кмет. Дали ще стане премиер ще се разбере след изборите …

  За видео-репортажът с Обама – благодаря! Бе??е ми интересно.

  • Дали е бил кмет и главен секретар, ще стане ясно след време. За мен това е пробване – и скачане от място на място. Мога да задам един въпрос: защо изобщо е Бойко в политиката?

 2. PoliticHero says:

  Дали е бил добър главен секретар или добър кмет наистина може да стане ясно по-късно (може и да не стане ясно никога). А че е бил главен секретар и е бил кмет няма никакво съмнение!

  А защо е в политиката? В живота някои неща просто са факт. Няма какво да се разсъждава върху тях, защото зависят от други хора. В конкретния случай от всеки назначил го за главен секретар или гласувал/и за него да бъде кмет на София.

 3. Kostadin Zlatkov says:

  Г-н Марковски, в една “Барака за Двама” има място само за двама.

 4. В “Блога за Бойко” се пи??е “кмет” вместо кмет, което е по-близо до действителността. Последните действия на Борисов по казуса с боклука само потвърждават, че той все още се пробва да е кмет.

 5. Kostadin Zlatkov says:

  Г-н Марковски, с този коментарите вече са ??ест, а не три.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.