“Marcella Labelle Carradori” или Как някои хора стават лесни жертви във Фейсбук

В последните дни масово получавам съобщения, които мои ФБ-приятели изпращат. Текстът гласи:

Картинка с палец нагоре и палец надолу над надписа “Фейсбук”. Източник: Интернет

“Кажете на всички контакти във вашия списък с Messenger да не приемат молбата за приятелство на Marcella Labelle Carradori. Тя е хакер и е свързал системата към профила ви във Facebook. Ако някой от вашите контакти го приеме, вие също ще бъдете атакуван, затова се уверете, че всичките ви приятели го знаят. Препратете го като получено. Задръжте пръста си върху съобщението. Долу в центъра ще видите иконата “напред”. Кликнете върху нея и ще се покаже списъкът с контактите ви. Кликнете върху името, изпратете. Благодаря.”

Уважаеми читателю,
Не се подлъгвай по подобни съобщения! Това са ментета, партенки, фалшиви новини. През известно време се появяват подобни текстове, които нямат никакъв смисъл. Предишните “хакери” бяха с имена като “James Wood” и “Anwar Jitou”. Следващите може да са “Nocturna Lacrimosa” или нещо подобно.
Не си губи времето да копираш и пускаш съобщението, защото в него няма нищо вярно. Напротив – пусни препратка към това мое предупреждение, така ще спестиш безсмислен труд на много хора… Е, ако искаш, разбира се…

 

This entry was posted in Bulgaria, tips and tricks and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to “Marcella Labelle Carradori” или Как някои хора стават лесни жертви във Фейсбук

  1. Бай Хуй says:

    Терапията е дву-степенното удостоверяване, чрез известяване по мобилен телефон и да спазите задължителното условие — да не регистрирате електронна си поща във фейсбук…!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.