Ли(ри)чно отклонение

(от стената ми във Фейсбук)

Пишат ми, че някой бил написал нещо срещу мен, обиждал ме, едва ли не.
Уважаеми хора, ще ви призная нещо: не ме интересува особено кой какво пише срещу мен – не съм нито политик, нито шоумен, че да имам нужда от висок рейтинг и съответно да се нагаждам към настроенията на всеки. Ако някой, който ме е блокирал във Фейсбук, е решил да пише нещо зад гърба ми, това говори повече за него, отколкото за мен.
Това, че има хора, които се ядосват, ако някой не е съгласен 100% от времето със 100% от техните изказвания… Има такива хора, с такъв проблем. Но това е техен, а не наш проблем.
Прекарвам част от времето си в социалните мрежи е, за да споделям, но и за да черпя информация. И обратното.
И в двата случая обаче гледам информацията да е положителна, да е интересна, полезна.
На някои хора това не им се харесва. Не им харесва и че не избирам лагерите, към които те принадлежат, че не виждам света като непрекъсната барикада, в която ако не съм с тях, значи съм срещу тях. Такова черно-бяло виждане за живота не ми е присъщо – и това е също факт, който някои хора не искат и не могат да разберат.
Пиша това лично/лирично отклонение, защото получавам на лични съобщения, с които просто не ми се занимава. Моля, ако видите някой да пише нещо по мой адрес, не ми го казвайте, а му/ѝ напомнете, че още преди 16-17 години съм дал този отговор на въпроса как си представям следващите 10 години:
“Божа работа е какво ще стане. Но каквото и да стане едно е сигурно – “ще има пак звезди. И кучета ще има, лаещи къмто звездите”. Не държа да съм звезда, но много ми се иска никога да не ми се налага да се превръщам в куче. Кучета имаме достатъчно около нас, те непрекъснато ни напомнят, че са тук.”
Казаното е публикувано в книгата “Първите в Интернет”, можете да го прочетете тук

Да са живи и здрави всички хора, които злословят, завиждат и злобеят. Рано или късно ще разберат, че с омраза нищо хубаво и дълготрайно не могат да постигнат, а лошото е само временно.

На снимката – показвам на Винт Сърф* и на шефа на Държавната агенция по информационни технологии и съобщения Пламен Вачков** изложба в сградата на ДАИТС. Усмихнат съм, както винаги 🙂

__________
* – Винт Сърф
** – Пламен Вачков

This entry was posted in Bulgaria, Facebook, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.