След 15 години с БОЛ.БГ – сбогом!

Както съобщава Portal.bg:

Малко повече от година след първоначалната инвестиция, за която Portal.bg писа, фирмата започна поредица от ходове, насочени към окрупняване на бран??а.

“В момента БОЛ.БГ е изцяло собственост на Люксембургския инвестиционен фонд”, каза Димитър Ганчев. “Близо 15 години сме с тази фирма и смятаме, че сме направили достатъчно и за нея, и за ??нтернета у нас.”

“Както е известно в последните години аз се занимавам предимно с работата на “??нтернет общество – България”, така че за мен раздялата с БОЛ.БГ има предимно значение от гледна точка на историята”, сподели Вени Марковски.

“Надяваме се, че словенците, които инвестираха сериозни суми в компанията, ще продължат да я развиват, ще увеличават качеството и разнообразието на услугите. Дано потребителите да са доволни от промяната; за нас тя е знак, че България вече е нормална държава, в която не е нужно едни и същи хора да се занимават с всичко в една компания – от регистрацията в съда до осигуряване на инвестициите.”

Двамата ??нтернет-пионери поставиха началото на редица от историческите постижения в ??нтернет у нас. Благодарение на тях хиляди граждани получиха достъп до Глобалната мрежа при значително по-добри условия от съществуващите преди появата на БОЛ.БГ. В книгата “Първите в ??нтернет” са описани част от постиженията им, между които са няколко кандидат-президентски, парламентарни и местни предизборни кампании в ??нтернет (първата е през далечната 1996 г.), пускането на серийни телефонни постове, ISDN, безжичен ??нтернет и др.п.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.