Новият еврокомисар Мария Габриел и нашенци

България ще има нов европейски комисар – макар и с шестмесечно закъснение, Мария Габриел мина успешно препитването в Европейския парламент.

Това е добра новина!

Но не и ако следите определени медии и онлайн ресурси. Според тях новината е кофти, представянето ѝ било лошо и т.н.

Не съм изненадан от критиките по неин адрес, защото познавам Интернета, познавам и характера на нашенци.

Мария Габриел. Снимка: Уикипедия.

Не познавам лично Мария Габриел, но жената е 8 години евродепутат, говори английски и френски, получава ЧУДЕСЕН ресор (а можеше да ѝ дадат “езиково разнообразие” или “кирилицата в ЕС”), отговорите ѝ бяха добри. За началник на кабинета ѝ се спряга Лора Борисова, която е добър европейски дипломат.

И вместо да чуем нещо по това, което е важно (например, че ще се бори с езика на омразата и фалшивите новини!), какво ни предлагат в Интернет: била ръкомахала и английският ѝ бил с акцент?!

Сякаш на нашите депутати българският им не е с акцент?
Сякаш присъстващият на изслушването ѝ зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов не е пример за това какви са нашите политици – защо забравиха какви ги вършеше като министър и колко човешки съдби съсипа?

А може би английският на другите еврокомисари е блестящ? Не всеки е като бившият президент на Естония Илвеш, който е живял и учил в САЩ, та да го говори като роден.

А, да не забравя – критиките включват и “важната” подробност на кого била снаха, кума или съпруга?!

И това е явно много важно?

За нашенци не е важно, че Габриел познава всички хора от Европейската комисия и те я познават?

Не е важно, че тя познава всички в Европейския парламент и другите евродепутати я познават?

Не е важно какъв ресор получава?

Не, важното е чия съпруга била!?


Как мислите, има ли човек, който може да бъде предложен от ГЕРБ и който ще се хареса на целия народ?

Затова си мисля, понеже вече преваля полунощ в България, дали новият девиз на нашенци не е актуализирана версия на стария коньовичарски:

‘Га не мразим, не мо’ем зáспим.

Е, поне в моя блог и на моята Фейсбук стена няма да намерите омраза – нито платена, нито безплатна. Писал съм по темата, говорил съм по радиото и телевизията. И няма да си променя поведението, за да се харесам на критиците.

Впрочем, като гледам кои “медии” я критикуват, жената трябва да е добра. Щом сайтове, които публикуват лъжи, пишат критично срещу нея, значи всичко с г-жа Габриел е наред.

 

 

This entry was posted in Bulgaria, European Union, Information Society, politics, на български and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.