Комисия по превенция и противодействие на корупцията

??ма такава комисия: Комисия по превенция и противодействие на корупцията.
Миналата седмица тя проглу??и всички медии как нямало сигнали за корумпирани български политици.

Което всъщност и ре??их да проверя.

Пуснах сигнал срещу станало известно с далаверите си ведомство.

Познайте дали има отговор – вече 24 дни?

Правилно сте познали – няма отговор. Когато отида да проверя сигнала и сложа уникалния код, който ми бе издаден при пускането му излиза следното:

Сигнал 424, от 21.12.2007 г. статус: необработен. Някой може да каже: “ама не си си оставил ЕГН” и затова не са ти отговорили. На тези хора бих посочил бележката в сигнала:

Вижте приложения документ. В допълнение към него можете да разгледате този сайт: https://blog.veni.com/?cat=36, където ще намерите връзки към документи и факти за неизгодността на сделката, сключена от МДААР.

Важни уточнения:
1. Не мога да ви оставя ЕГН, защото:
а) не сте направили връзката сигурна (https), за да не може ЕГН-то да бъде прехванато по пътя;
б) не сте написали какво правите с личната информация.

2. Ако искате да се убедите, че аз съм писал сигнала, можете или да ми звъннете, или да ми пратите електронна поща, за да ви пусна сигнала подписан с електронен подпис.

Написал съм го така, че да го разберат в Комисията. Обаче – ядец! Няма отговор. Може би няма и да има, като се има предвид този текст:

Комисията е под председателството на министъра на вътре??ните работи. Заместник-председатели са министърът на правосъдието и министърът на държавната администрация и административната реформа.

Можем ли да очакваме тази Комисия да разследва някой от своите членове? Като познаваме българската действителност, как мислите?

А, да не забравя: писах на anticorruption@government.bg още на 10-и януари. Все още нямам отговор. Дали не е случайно това, че преди време ги хванахме в още една крачка? Показателен е и друг факт – при подаване на заявка за корупция има поле за “приблизителна стойност на корупционния акт”. Знаете ли каква е тя? До 100 лв, до 500 лв. до 1000 лв, над 1000 лв. Такива са размерите, според Комисията, на стандартните подкупи. Сигурно затова и не могат да обработят сигнал за корупция на стойност десетки милиони лева – просто няма такова поле в базата данни. Пък тя сигурно работи с майкрософтски софтуер, така че съвсем няма да бъде обработен 🙂

Тъжна история е борбата с корупцията в България. Най-много да изгърми някой катаджия.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.