Те са като динозаврите, но още не са го осъзнали…

Да им помогнем, като на 12-и гласуваме без 15-и!

??ма една голяма полза от цялата тази истерия (а не история!) около изборите.

Първо – виждам, че все повече хора се осмеляват да пи??ат свободно срещу бив??ата власт. ?? това е прекрасно!

Второ – някои хора се разкриват не само като гербисти (подобно на фа??исти, комунисти), но и като недостойни да бъдат на моята Фейсбук-страница. За такива – БАН (не, не Академията на науките, а забрана за четене и писане там).

Трето – нервите, които някои хора си изпускат, вероятно означава, че усещат края на едно мрачно време, в което обаче те вирееха добре – така, както прилепите живеят нощем и се дразнят от светлината.

Четвърто – но не по важност: озлобената и нервна реакция на практика ни показва, че тази порода хора са като динозаврите: с малките си мозъци все още не са разбрали, че времето им е изтекло, защото нервните сигнали се движат прекалено бавно от земята по големите им туловища, та го главата.

Дори да фал??ифицират изборите, дори да останат още няколко години в парламента, това няма да ги спаси от изчезването.

Може и да е наивно, може и да се смеете и да си мислите каквото искате за мен, но предпочитам сред ФБ-приятелите ми да останат хората, които желаят нещо повече от това само техният собствен живот да е уреден (“на мене да ми е угодно”, както казва ББ в гнусно прославилото се интервю), но и животът на останалите около тях да е по-добър.

Ние знаем, че човек не живее изолирано и че дори вкъщи и на работа да има чудесни условия, то пътят между тези две точки, а и навсякъде другаде, зависи от обществото, зависи от това колко са бедните и онеправданите и колко от истинските престъпници са в затвора, а не колко са обявени за такива от някакъв задочник по физкултура.

Затова, за да не се разочаровате от мен, да не се ядосвате, че защитавам такива странни неща като свобода, равенство, братство, безкористност, взаимопомощ… Затова ви призовавам: ако ще гласувате за ГЕРБ, не ме четете, не ми пи??ете.

?? не, няма смисъл да си хабите времето да ми обяснявате аз какъв съм, да ме питате защо си мисля, че мога да говоря така и др.п. Ако бях политик, щях сигурно да ви обърна внимание, щях да се боря за гласовете ви, да ви обещавам светло бъдеще, затвор за преди??ните и честност от моите партийни другари. Но аз не съм политик, нито съм ??оумен – нямам нужда нито от рейтинг, нито от гласове.

Единственото, от което имам нужда, това е страната, дала ни подслон в труден момент, да престане да бъде робиня на посредствеността и на хората с престъпно минало и затворническо (дай, Боже!) бъдеще.

НО за да се случи това, трябва да се направи първата крачка – на 12-и без 15-и номер.

Гласувайте за всеки друг, но не за ГЕРБ.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.