В "Шоуто на Слави" – разговор за живота

Понеделник, 1-ви октомври 2012 г.

Бях на гости в “Шоуто на Слави” по бТВ с водещ Слави Трифонов.

Можете да видите запис в сайта на предаването.

Мисля, че се получи добре, а и отзивите, които получих във Фейсбук бяха доста положителни. Говорихме си за живота, за политиката, за ??нтернет, за България и САЩ.

Вторник, 2-ри октомври 2012 г.
Участвах в предаването “12 плюс 3” по националното радио, програма “Хоризонт”.
БНР е пуснало запис на интервюто под заглавие “Не вярвайте на нито една дума на управляващите“. Ето как са описали и самия разговор:

  “Вени Марковски, председател на ??нтернет общество, коментира вероятността за електронно гласуване на референдума за АЕЦ “Белене”. Той се усъмни в намеренията да има такова гласуване. Много трудно ще се реализира в кратките срокове, в които трябва да стане. ?? освен това, ако се даде възможност на 2-та милиона българи в чужбина да гласуват, те ще променят резултата на изборите. Защото, гледайки отвън България, виждаме и добрите страни, и недъзите, каза Марковски.

  В интервю за предаването “12+3″ той разказа и за предизборната президентска кампания в САЩ, където живее. Надявам се да спечели Обама, защото Ромни идва с товара на политиката Бу?? – млад??и, която докара кризата. ?? второ с него има едни консервативно фундаменталистки движения, които са много опасни. Могат да предизвикат катаклизми в целия свят.”

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

5 Responses to В "Шоуто на Слави" – разговор за живота

 1. Poruchai says:

  Мисля, че в разговора се казаха много истини, които някои прикриват. Добре е да се чуят някои думи, които само се мислят. Предполагам и за напред ще имате подобни участия

 2. Google Always Wins says:

  Уважаеми г-н Марковски,

  Защо смятате, че сега??ните управляващи или която и да е друга политическа партия, би изпитвала страх от електронното гласуване?

  Гласуването по интернет е много по-манипулируемо, отколкото гласуването в избирателни секции, където има застъпници, наблюдатели и комисии от различните партии. Мога ли да ви попитам всички Вие, които твърдите, че това е добра идея за гласуване в България, какво ще се случи тогава с тайната на вота?

  ??ли какво би попречило на някоя партия да привика под своето крило в някоя компютърна зала, няколко хиляди необразовани хора за да подадат срещу някое друго кебапче своя вот?

  Какво би попречило на това, дори да не идват и до залата, а директно от някъде да се гласува чрез личните им данни?

  “Ако някой ви каже, че не е възможно, ще има фал??ификации, не му вярвайте, лъжат ви.” /В. Марковски/

 3. “Google Always Wins”, защо питате тук как се опазва тайната на вота? Питайте естонците – те използват електронно гласуване от години. Прочетете речта му от 27.09.2012 г. пред кибер-конференцията или тази от 8-ми юни и сам/а/ преценете дали са направили добър избор.

 4. Чест и почитания, г-н Марковски.
  Твоето /позволявам си на ти, надявам се е ОК/ участие при Слави бе знаменателно. Много ми хареса. Начинът, по който мисли?? и говори??, е много необходим на на??ите сънародници днес.
  Два въпроса:
  Как можем да ограмотим раята [тези, които се оставят да ги баламосват с изяви в медиите – Не е работа на управлението да кисне в медиите – за това си има прес ата??ета] относно простотиите на некадърното управление, в стил “Тука има – тука нема” или ” Цирк Бойко Борисов, пътуващ с хеликоптер “?
  Как да привлечем в управлението кадърни хора [знаещи и можещи]?
  Аз съм дипломиран специалист по управление. Ако мога да бъда полезен с нещо на теб или България – с удоволствие.
  Написал съм личен мейл, ако ре??и?? да ми отговори?? лично.

  Поздрави,
  Георги Георгиев

 5. Google Always Wins says:

  Всяко едно законодателство, трябва да бъде съобразено с нравствените особености на обществото.
  Ако един закон е добре приложим в някоя държава, това съвсем не означава, че същия ще бъде приложим в друга.
  Българското общество в процентово съотно??ение, все още не е узряло за идеята с електронното гласуване.
  ??деята за електронно гласуване е наистина добра – това не може да се оспори. Но да се приложи точно в моментното развитие на българското общество, да се приложи точно тогава, когато проблема с купуването на гласове е една от най-големите язви в обществото, ще означава, че реализирането на идеята ще бъде по-скоро лукс, отколкото ефективно и евтино удобно ре??ение.

  Ако идеята за електронно гласуване се приложи точно сега и се стигне до преброяване на гласове, това това преброяване ще е като все едно да направи?? счетоводство на неохраняем отключен банкомат в ромска махала.

  Не можем да бъдем против идеята за банкоматите и те да функционират! Но, можем да бъдем за идеята, те да функционират по местата, където биха могли да са най-ефективни.

  Електронното гласуване в Естония се извър??ва посредством личната карта, която е снабдена с чип http://www.euinside.eu/bg/faces/for-or-against-e-voting-the-example-of-estonia и това е възможен вариант за защита на употребата на лични данни от трети лица, но в България такива няма!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.