Българската полиция и МВР – най-близки до мафията и бандитите?

Сигурно ще се учудите от такова заглавие, нали?
Но как другояче да тълкуваме непрекъснатите изяви на МВР, министъра на вътре??ните работи Цветан Цветанов (известен още като Цвинокио, известен още като Цецо Конецо, Цецо ??есте апартамента и Цецо ??лифера)?
Ето последния пример, от тази вечер:

    Застреляха Драгомир Бицов, смятан за мозъка на „Лихварите”
    40-годи??ният бизнесмен Драгомир Бицов е открит убит в дома му в столичния квартал „Горубляне”. По всяка вероятност той е бил застрелян в главата по време на празниците, съобщи Дарик.
    За убийството е задържан 40-годи??ен криминално проявен, съобщиха от СДВР. Мъжът се казва Георги Георгиев и е от провинцията, но е арестуван на адреса, на който е пребивавал в София. Той е познат на полицията и е осъждан за кражби. Според разследващите мотивите за убийството на бизнесмена Драгомир Бицов са лични и нямат общо с бизнеса му.
    Бицов е спряган за мозъка на бандата на „Лихварите”, разбита от МВР през 2010 година. Групата се е занимавала според полицията с незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване. Въпреки това Бицов не е бил криминално проявен. По непотвърдена информация убитият е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. „Козлодуй”, както и няколко заложни къщи.
    Това е поредното убийство, извър??ено в столицата за последния месец. На 9 април, посред бял ден, в столичния квартал „Княжево” с два кур??ума в главата бе??е убит 52-годи??ният Васил Лазов – Железния. Работна версия за убийството му е неговият бизнес със застраховки. Седмица преди това, отново в София, бе??е убит Йордан Динов, чието име се свързва с нелегален хазарт. В края на март пред дома му в столицата пък бе застрелян Кирил Кирилов – Шкафа, свързван с групата на “Наглите”.”

Прави ли ви впечатление, че почти всички застреляни или почти всички арестувани са “известни на полицията”, “познати на органите на МВР”, “криминално проявени” и др.п., т.е. – това са хора, с които очевидно – или поне вероятно – МВР се познава*, ДАНС ги кани на кафе, следователите си приказват, прокурорите им честитят рождените дни, а медиите разнасят “подвизите” им?

??зводът се натрапва от само себе си – най-близките до тези бандити са институциите, които трябва да предпазват обществото от техните действия, да ги съдят и наказват.

Тъжен извод, нали?

_________
* – Спомняте си, че преди години Бойко Борисов, като главен секретар на МВР, обяснява??е как си говорил приятелски и на “ти” с бандита Шаки, убит малко след този разговор и му казвал “Ела, бе, Шаки, ела да те приберем в ареста, че иначе ще те застрелят”?

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.