За журналистите и "журналистите"

  Вчера хванах в крачка един псевдо-журналист, който обича да раздава присъди сяка?? е последна инстанция на съда. Човекът (няма да му споменавам името) преди време написа един пасквил по мой адрес*.

  Вчера, на Фейсбук-стената на на??а обща Фейсбук-приятелка, той изрече по мой адрес поредна гнусна лъжа.
  Аз го изобличих тутакси и го призовах да посочи доказателство в своя подкрепа (обзаложих се на бутилка “Пепси-лайт”, че това няма как да стане) и вече 24 часа** очаквам да получа извинение.

  Приемам облози дали този тип ще се осмели да предложи извиненията си или ще продължи да се таи в дупката, от която бе??е изпълзял и където цари озлобление, мрак и самота, но не и обективност и коректност, които той твърди, че изповядва.

  Поводът да напи??а това е, че в България все още има читави журналисти, но има и “журналисти” и – за съжаление! – май последните са на път да станат първи. От което губи не просто гилдията, но цялата общественост, всички читатели, защото главите им биват пълнени не с информация и обективни анализи, а с глупости. Едвин Сугарев пи??е по темата за заглавията, прочетете и ще разберете защо си мисля, че подобни “журналисти” са в състояние да сътворят голямо зло.

  _____
  * – Той е писал и други “статии” със съмнителни качества, така че не му е за пръв път.
  ** – Т.нар. журналист е бил онлайн през това време, чел е това, което съм написал на ФБ-стената на на??ата обща ФБ-приятелка, така че оправдания в случая не може да има.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.