Предизборната кампания в ??нтернет

Препечатвам това от Portal.bg:

Наблюдение на Управителния съвет на “??нтернет общество – България” относно кандидат-кметската кампания в София

След преглед на сайтовете на основните кандидати за кмет на София, УС на “??нтернет общество – България” прие следното становище:

Считаме, че програмата и представянето в ??нтернет на кандидата за кмет на София МАРТ??Н ЗА??МОВ е на ниво, което би правило чест на всеки политик. Поддържането на личен блог е допълнителен плюс за г-н Заимов. ??нформацията от сайтовете му може да се разпространява при условията на “Криейтив комънс“, което е изключително важно за гражданското общество у нас, а и предполага, че същото ще се случи с информацията на сайта на град София, ако той бъде избран за кмет*. В допълнение, не можем да не отбележим, че вече няколко от най-известните български блогъри изразиха подрепата си за Мартин Заимов – знак за съпричастност, който сам по себе си е показателен. ?? сайтът на кампанията, и сайтът на Заимов имат форуми за връзка с ??нтернет-потребителите, в които кандидат-кметът участва лично.

Сайтът на БР??ГО АСПАРУХОВ е правен също с добри намерения, но за съжаление към този момент (15-и октомври) има множество секции, които не са попълнени. ??нформацията може да се разпространява при условията на “Криейтив комънс” – отново положителен пример. ??ма форум, но само с едно мнение. ??нтервютата с г-н Аспарухов са от септември. Фотогалерията изисква познания по английски, за да бъде разглеждана.

Сайтът на БОЙКО БОР??СОВ прави впечатление с това, че цялата информация при него е © ВС??ЧК?? ПРАВА ЗАПАЗЕН?? от кандидат-кмета. Впрочем, същото е положението и на сайта на София в момента. В предизборния сайт присъстват предимно съобщения от прес-центъра. Няма форум. Няма възможност да се получат отговори лично от г-н Борисов. Няма обратна връзка. ??нтервютата с г-н Борисов са от септември и август т.г.

_____
* Напомняме, че първата държавна институция, която започна да издава съдържанието си при условията на “Криейтив комънс” е Министерство на вън??ните работи.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.