Тъжно ми е…

Днес попаднах на подбрани цитати от кандидатите за кмет, от бив??и министри и зам.-министри. Добре, че този материал е на български, та поне да не се червя от изказванията им:

Водачът на червената листа Георги Кадиев… коментира по адрес на Борисов, че “мутрата си е мутра, дори когато е обвита в целофан” и че “простащина и арогантност лъхат от него”. По мнението на Кадиев, Борисов е “изтървал няколко епохи в чове??кото си развитие”.

и още:

“Мутрата си е мутра, простакът си е простак”, повтори и лидерът на БСП-София Румен Овчаров, като цитира виетнамска поговорка “не спори с глупака, защото публиката не може да разбере кой кой е”.

и още:

По повод думите на досега??ния кмет, че се “заклева” и “да пукне”, ако лъже и не казва истината за среща с червения кандидат, Аспарухов попита дали това са изрази на политик, кандидат за кмет на София или на човек, който се стреми към премиерския пост в държавата или “е лексикон на човек от подземния свят”.

и ако не ви стига, още нещо:

Председателят на Градския съвет на БСП Румен Овчаров от своя страна каза, че “става дума за едно явление, което се опитва да обсеби България”. “Явлението се казва простащина, мутраджийство, дебелоочие и нахалство”, заяви Овчаров.

Комай единствено Мартин Заимов не е изпаднал до този, с извинение, каруцарски жаргон. Ами, каруцарски?! Каруцарите поне псуват направо.

Тъжно ми е, че има такива кандидати за кметове.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.