Указанията на МВР относно убиването по време на задържане на невинни хора

  ??з указанията на МВР, до които са се добрали запознати, чрез МВР-лийкс.

  1. До лекарите
  Когато изготвяте смъртни актове и експертизи във връзка със смъртни случаи при задържане: Диагнозата “починал по време на арест” да бъде заменена с “няма да се нуждае от по-нататъ??но лечение”.

  2. До началниците на районните управления на полицията
  При писане на рапорт, полицаите да използват вместо “починал по време на арест” следното: “освободен от ареста, поради отпадане на нуждата от задържане” или “освободен от ареста, тъй като попада в юрисдикцията на градската морга” или “освободен от ареста с цел преместване в гробищата”. Не, това – последното, да отпадне.

  3. До медиите
  При писане на статии да се избягват твърдения като “Умря задържан под стража”. Вместо това е задължително да указвате: “Криминално проявеното лице е направило пореден, този път – последен – опит да злепостави героичните действия на смелите полицаи, работещи в изрядно и умело ръководеното от г-н Цветан Цветанов Министерство на вътре??ните работи, като е причинило преустановяване на жизнените си функции.”
  4. До Европейската комисия
  При привеждане на политическата воля, за която нееднократно бяхме ръководството на МВР, лично министър Цветанов и премиерът Борисов бяха хвалени от докладите на ЕК, в действие се организираха и проведоха 6734 ареста на лица, известни на полицията и/или криминално проявени. Част от тях бяха освободени от съда, независимо от факта, че съдът не оспори виновността им, а друга част спестиха парите на данъкоплатците, като предпочетоха да се предадат… да предадат Богу дух.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.