Внимание: подвеждаща информация?!

В дне??ния “24 часа” е публикувана следната статия:

“24 часа” 8 октомври 2007 , 8 стр.
Говорим евтино с нова SIM карта в 28 страни
С ирландски мобилен оператор пестим до 95% от роуминга

SIM карта, която може да се превключва на местен номер в 28 страни, включително и в България, пусна на пазара ирландският мобилен оператор “Кубик телеком”. Това съобщи германското сп. PC Welt. Офертата се казва “Максроум” и може да спести до 95% от разходите за телефони на хора, които често пътуват в чужбина. На SIM картата може да се включат до 50 различни номера от 28-те страни.

Още първите дни са продадени 1000 карти. Поръчка с доставка до България може да се направи на сайта www.maxroam.com.

Клиентите са привлечени от обещанията на оператора всички международни обаждания да бъдат приравнени на националните. Сим картата “Максроум” струва 29,99 евро и включва ваучер за 5 евро. При покупката човек избира един основен номер, които може да е от Франция, Великобритания, ??рландия или САЩ.

След това може да се превключва на допълнителните номера от различните държави. Предложението е особено атрактивно за бизнесмени, които често пътуват в ??зточна Европа. Те ползват на място номер от България, Румъния или Чехия, за да им излизат разговорите по-евтино.

Цената на изходящите разговори не се отличава особено от тези на други роуминг дискаунтъри. Поевтини са ниските тарифи за роуминг. ??зненадващо скъпи са само разговорите със САЩ. Роумингът за входящи разговори е 1,10 евро и 1,18 евро за изходящи. Това ще се промени от следващия месец, обещават ирландците. Роумингът в САЩ ще е само 15-20 цента.

??нформацията в “24 часа” ми направи впечатление, защото в последната седмица четох две подобни статии в “Ню Йорк Таймс”. В първата се популяризира??е подобна услуга, а във втората… се опровергават ниските цени от първата.
Понеже българските вестници нямат навика да пускат рубрика “корекции” или “гре??ки на редакцията”, може да ви е полезно да прочетете статиите от уважавания щатски вестник.

GSM без граници” е първата статия от 27-ми септември 2007 г., в която са пуснати цени “до 90% по-ниски от тези на дне??ните телекоми в САЩ”. Днес, в ??естия параграф на рубриката “Поправки” е пусната информация за най-сбърканите цени, а цялата статия за цените бе отпечатана още на 4-ти октомври под заглавие “Да изясним точните цени за международен трафик на Кубик“.
??нтересно: независимо, че на 4-ти са пуснали статия с вярната информация, на 8-ми публикуват корекция на гре??ната статия от 27-ми септември!).

Ако някой направи проучване на Максроам и дали има някаква уловка, моля да го пусне тук. В момента нямам време, за да го проуча самостоятелно.

This entry was posted in на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.