Сталинистът Цветан Цветанов

Статия от Кирил Кирилов*, публикувана под оригиналното заглавие “Цветан Цветанов и правото”. Стори ми се по-подходящо да сложа различно заглавие, тъй като всеки нормален човек, след прочитане на материала по-долу, ще се съгласи, че от министъра не лъха, а смърди – и на сталинизъм, покрай другите миризми.

  Tzv. Tzv.

  Цветан Цветанов и правото

  След като Цветан Цветанов с крайно непремерените си и неподхождащи за един вицепремиер и министър на вътре??ните работи публични изказвания, предизвика проверки от международната асоциация на съдиите и юридическия отдел на ООН които остро разкритикуваха неговото поведение и предизвикаха ??ирок международен отзвук, и така урони международният престиж на България.

  След като Цветан Цветанов се опита да забрани на адвокатите да говорят пред медиите защото му противоречали и така го злепоставяли.

  След като Цветан Цветанов въведе порочната практика да не допуска адвокати при полицейския арест и всячески да пречи на защитата на обвиняемите, която иначе е гарантирана от конституцията и законите в България. А неговите подчинени от МВР вместо да прочетат правата на задържаните, както е във всяка една правова държава запла??ват с насилие арестантите и после най-нагло се хвалят с това чрез пресцентъра на МВР.

  След като Цветан Цветанов превърна МВР в търговска фирма на която трябва да плаща?? “дарения” за да ти свър??и полицията някаква работа, или да плаща?? “дарения” за да си затвори полицията очите за някои работи. Независимо, че МВР е най-облагодетелстваната институция в държавата и данъкоплатците плащат чрез данъците си над един милиард лева за същото това МВР което после го изнудва за “дарения”.

  След като Цветан Цветанов си позволява да оправдава полицейското насилие с крайно абсурдни аргументи и така да поощрява полицейското насилие вместо да вземе някакви мерки срещу това крайно опасно явление. А самото полицейско насилие рязко се увеличи и започна да взема епидемични размери.

  След като с прибързаните си и непрофесионални действия, и в името на собственият си ПР настрои цялото лекарско съсловие срещу себе си, като от трибуната на народното събрание предварително, преди да е завър??ило разследването обяви лекарите от Горна Оряховица за престъпници. По-късно експертизата категорично го опроверга, но навика на Цветан Цветанов да ре??ава и публично да обявява вместо съда кой е престъпник и кой не си остана.

  След като заедно с прокуратурата, МВР доведе подслу??ването и следенето на електронните комуникации на гражданите до неподозирани върхове, далече надхвърлящи всякакви разумни граници, като всяко трето подслу??ване заобикаля съдебния контрол.

  Сега Цветан Цветанов обвини адвокатите, че “вземат хонорарите си от престъпници”. Не г-н вицепремиер, адвокатите взимат хонорари от обвиняеми и заподозрени за да ги защитават в съда, това е работата на адвокатите, това е тяхното задължение по конституция и според елементарната логика на съвременното право.

  Вие г-н Цветан Цветанов сте юридически неграмотен. Вие г-н Цветан Цветанов си нямате и най-малка представа какво представлява и как функционира една правова държава. От ва??ите изказвания г-н Цветан Цветанов лъха на сталинизъм.

Мнозина от читателите ми, както и последователите ми във “Фейсбук” са наясно, че Цветан Цветанов не разбира нищо от право. Тези от вас, които следят и блога на Николай Хаджигенов са наясно, че министърът с физкултурно образование отдавна е надскочил нивото си на компетентност… ?? ако се питате защо публикувам тази статия, то е защото в нея има връзки към статии, които са полезни, особено в деня, в който се обсъжда вота на недоверие на опозицията към министъра на вътре??ните работи.

______
* – Препечатвам я от неговия блог, който е с лиценз “Криейтив комънс – Признание-Споделяне на споделеното“, така че за тази статия е валиден този лиценз, а не цялостният лиценз “Криейтив комънс – признание“, под който публикувам авторските си статии. Б.м. – Вени Марковски.

This entry was posted in Bulgaria, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

3 Responses to Сталинистът Цветан Цветанов

 1. teo says:

  АКО ??МА КОЙ ДА ЧЕТЕ ОТ ПРАВ??ТЕЛСТВОТО ?? ДА СЕ ВСЛУШВА В НАРОДА РАБОТОДАТЕЛ !!!??? Бойко и Цецо, гре??ката Ви до сега е, че не махнахте “троянския кон” Попова, която не внесе проектозакон в НС за престъпленията на държавните престъпници, които вместо да са в затвора, те вчера Ви атакуваха най-нагло!!! МАХНЕТЕ ПОПОВА ?? СЛОЖЕТЕ СМЕЛ ?? НЕКОРУМП??РАН ПРАВОСЪДЕН М??Н??СТЪР!!! ОК?

 2. Bacho Кольо says:

  Да ме прощава??, авторе, ама ще те поправя. За да бъде?? сталинист се иска дупе. Цв.Цв. е прозаичен боковист.

 3. bai b says:

  Cvetan Cvetanov – glaven politmilicioner
  Boiko Borisov – vyrhoven politkomisioner
  Da mu misli BG narodeca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.