Приходите на Цветан Цветанов са ясни. А разходите?

Публикувам ги тук, за да ги има завинаги, че утре-вдругиден сайтът на НАП ще се промени (поредната държавна поръчка, за да се усвоят “едни средства” – нещо, което виждаме напоследък) и документите ще изчезнат.

Това е справката от НАП за Цветан Цветанов, а това – за съпругата му.

??ма интересни моменти вътре, ето някои от тях, от прима виста:

    – Хората са живеели без да харчат почти никакви пари за ежедневните нужди (храна, напитки, книги, ДВД, игри за децата и т.н.) – в таблиците се виждат само разходи за ток, парно, телефон. За нуждите на НАП са приети средните разходи, съгласно статистиката на НС??, което е много странно, защото все пак г-н Цветанов не е средностатистически гражданини, нали – министър, зам.-кмет, лидер на партия;
    – Г-н Цветанов си е получил както обезщетението за напускане на МВР, така и парите за неизползваните отпуски (близо 22 хиляди лева през 2005 г.);
    – На 20.03.2008 г. е получил сумата от 12950 лв., представляваща разликата между сумата от 14000лв. и удържания данък в размер на 1050лв (а данъкът не би ли трябвало да е 1400 лв. – 10 %);
    – Към 01.01.2004 г. Цветанов няма парични средства в банки /няма открити банкови сметки, депозити, дебитни карти и др./, т.е. цялото му богатство идва в последните пет години.

Може би някой ще ще може да се порови повече в справките – за мен е странно, че хората не са запазили поне някакви документи за празнуване на Нова година, рожден ден в ресторант, както и това, че са предпочитали да плащат в брой.
??наче мисля, че по около 100,000 лв / годи??но, колкото си е докарвал г-н Цветанов, не ми се виждат големи приходи.
Напротив – малко са за човек с неговите възможности.
Ако не ме лъже паметта, един Бойко Борисов си докара 500,000 само с продажбата на някакво малко парче земя в Драгалевци преди години?
?? не ме разбирайте погре??но – аз искам на??ите политици не само да са богати, но да са много богати и всички приходи и разходи да са им ясни. Защото сега, да ме прощават от НАП, приходите са ясни (е, не съвсем), но за разходите нищо не е ясно.
Но, както би отговорил ??ефът на НАП, “ние сме Агенция за приходите, а не Агенция за разходите”. Сега е времето някой журналист да се порови из архивите и да открие цялата истина. Да, но писах през 1987 г. в кандидат-студенстката си работа за Факултета по журналистика, “ние не сме във времето и то не е в нас”, така че не очаквам това да се случи.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to Приходите на Цветан Цветанов са ясни. А разходите?

  1. Pingback: Смъртта на демокрацията | БлогА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.