Русия е домакин на конференция за развитието на ??нтернет

След около месец (10-12 септември) в Русия ще се проведе конференция, която ще събере ??Т-професионалисти от цял свят в една от резиденциите на Кремъл Ватутинки, близо до Москва.

Сред участниците ще са Тереза Суайнхарт, Тина Дам (ICANN), Фред Бейкър и Патрик Фалстрьом (CISCO/IETF), Яап Акерхус (DNSsec/NLnet Labs), Тимъти Лоуи (RIPE), и Лин Сейнт Амур – президент на международното ??нтернет общество.

Сред обсъжданите теми са IPv6, ENUM, DNSsec, Internationalized Domain Names, както и обсъждане ролята и дейността на ISOC и ICANN.
Отделно заседание ще разглежда въпросите на управление на ??нтернет ресурсите (водещ ще е В.М. Василев от руското М-во на съобщенията), а друго ще е посветено на международните и национални проекти за развитие на ??нтернет (тук ще представим опита на България). Вижте пълната програма (на английски) в сайта на организаторите – Асоциацията за ??нтернет и съобщения (АДЭ).

Миналата година същата конференция бе мястото, където се срещнаха президентът на ICANN Пол Туми и сега??ният заместник-генерален секретар на ITU Хуалин Жао. Можете да видите снимки от това събитие тук.

Конференцията ще е едно от поредните места, където положителният опит на България ще бъде достойно отразен. Както е известно, България е една от първите страни в света с максимално либерално законодателство в областта на ??нтернет.

This entry was posted in Information Society, на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.