Отиде си още един приятел: ??ван Балсамаджиев

Както пи??атвестниците, този път – уви – истината: почина ??ван Балсамаджиев, един от големите български актьори и добър приятел.

  На 57 годи??на възраст почина актьорът ??ван Балсамаджиев, съобщи Съюзът на артистите в България.

  Поклонението ще бъде на 6 април, от 12 часа в църквата “Св. Неделя” в София.

  ??ван Балсамаджиев е роден на 19 февруари 1953 г. в Троян. Завър??ва актьорско майсторство във В??Т??З в класа на проф. Енчо Халачев.

  Като актьор работи първо в драматичните театри във Видин и Перник, а след това и в театър “Сълза и смях” в София.

  Ролите му в постановките „Писмата”, „Напразни усилия на любовта”, „Девета симфония”, „Тартюф”, „Опит за летене”, „Онова нещо” и „Странната мисис Севидж” са само малка част от неговите над 70 театрални превъплъщения.

  Балсамаджиев играе и във филмите „Лавина”, „Ди??ай човече”, „Човек в космоса”, „Катина”.

  От 1991 г. актьорът е на свободна практика. Бил е водещ на телевизионни предавания, сред които “Неделен експрес”, “Час по всичко”, “С бъклица и дрян”, “Вариант-М” и др.

  Автор и водещ на концерти, вариететни програми, карнавали и конкурси. Автор е на автобиографичната книга “Борбата със Злото в мен”, която по-късно поставя в Сатиричния театър, “Сълза и смях” и театри в страната. снимка Ал. Мънзов, в. “Труд

През 1999-а или 2000-ата направихме заедно с ??ван специално ??оу за ??нтернет в България. Ще се опитам да го издиря и да го пусна на видео, защото някой със сигурност го записва??е…

??ване, ти донесе много радости и размисли в живота на много хора. Съчувствия и съболезнования за близките и роднините ти.

Вени

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Отиде си още един приятел: ??ван Балсамаджиев

 1. Вера Петрова says:

  Поклон пред паметта му !
  За съжаление все по-често ни напускат качествените и добри хора, съболезнования на всички, които скърбят за него и най-вече на семейството му.
  Бог да го прости .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.