Политиците в България не само не могат да четат…

Вчера писах, че политиците в България не са се научили да четат. Днес виждам, че те не само не са се научили да четат, но изглежда вече са загубили способността и да разсъждават. Могат да мислят, могат да говорят, но разсъжденията хич ги няма. Убедете се сами:

    ??ван Петров: Не съм срещал доклад на ДАНС, който да уличава бив??и министри в корупция

    ??ван Костов: Няма доклад, който да е съдържал имена

    Сергей Стани??ев: Доклад с информация за корумпирани министри до мен не е изпращан от Петко Сертов

    Димитър Абаджиев: Знаем, че има доклад за корупция в ДАНС, въпреки че аз лично не съм го виждал.

    Ваньо Танов: По принцип докладът, за който говори Алексей Петров, би трябвало да е заведен в Министерски съвет и да бъде в деловодството. Това коментира ген. Ваньо Танов – ??еф на Агенция “Митници”, в предаването „Денят започва” по БНТ. Той подчерта, че и този, който го е изготвил, също има екземпляр. „Още по мое време за такива доклади са търсени начини да не се завеждат, защото иначе трябва да има реакция. Странно е твърдението на Стани??ев, че не е получил такъв доклад”.

Както сами се убеждавате, в момента се обсъжда, напълно сериозно, наличието на доклад до премиера.

Вече уточних вчера, че от интервюто на Алексей Петров не става ясно дали а) има доклад, б) той е до Стани??ев или до Борисов, в) в него има имена на министри.

Всеки, който чете интервюто, би трябвало да стигне до тези изводи. Но политиците не разсъждават върху прочетеното. Те са на принципа: аз да кажа, че сестра ти е к..ва, пък ти се обяснявай, че няма?? сестра. В САЩ това е въпросът “Сенаторе, кога спряхте да биете жена си?”, който предполага, не само че сенаторът има жена, но и че я бие.

Спорът може??е да се ре??и още онзи ден, ако на Алексей Петров му бяха задавали верните въпроси. Гре??ните въпроси водят до гре??ни отговори.

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.