Писмо до "Дарик" относно отразяване на ежегодното събиране на "Бялото братство"

Петър Мале??ков ми изпрати това писмо, което публикувам изцяло, с дребни редакторски поправки:

Здравейте екип на DarikNews.bg,
Пи??а ви във връзка с отразяването на едно събитие от ва?? журналист на 19-и Август.
По стечение на обстоятелствата бях на Рила планина (7-те Рилски езера) по това време и станах неволен свидетел на отразяването на ежегодното събиране на “Бялото братство” и техния танц Паневритмия от екип на Дарик.
Това което видях и снимах (изпращам ви една от снимките в умален мащаб) бе??е как ва?? журналист използвайки хеликоптера ви, за да отрази събитието направи няколко обиколки (поне 5-6 в рамките на 20-30 минути) за да отрази събитие, което всички знаят, че се случва всяка година на 19,20,21 август (от 50 години) на точно определено място и може да бъде заснето от поне 10 високи точки наоколо без да е необходима каквато и да е професионална техника, а още по-малко хеликоптер.
Върхът на безумието бе??е пикирането (неколкократно и все по-ниско) и заставането на място над главите на стотици хора на разстояние под 20 метра, като звукът от хеликоптера бе??е просто нетърпим и буквално развали празника на хората чакали този ден цяла година. Този човек очевидно (иначе би бил луд) няма??е никаква представа какво причинява на тези хора до??ли там да се концентрират и да изпълнят танца в пълна концентрация и слу??айки хора пеещ в средата. Все едно че иска??е да снима извънземни, но някак си по-отблизо.

Хората от Бялото братство (и техни симпатизанти) се събират всяка година на това място с единствената цел да изиграят духовният и медитативен танц Паневритмия точно до езерото Бъбрека (силно енергийна зона) уединени в ти??ината на Рила.
??скам да попитам за това ли са необходими хеликоптерите или се използват да се отразяват инциденти на трудно достъпни места, които са непредвидими (в повечето случаи трагични) и трябва да се отиде по най-бързия начин до там? Липсата на човечност не е рядко срещана днес за съжаление, но се учудвам повече на факта, че някой е одобрил финансово подобно безумие да се използва хеликоптер за събитие за което са необходими 15 лева за лифта (макар и незаконен), 50 лева за бензин отиване и връщане от София и един обяд за 10 лева в хотела-хижа.
А може би е бил някой от управителния съвет?

Мисля че подобни начини за отразяване на събитията хвърлят негативна светлина върху най-голямата (и може бе най-добрата) частна медия Дарик.
??скрено се нядявам да препратите този мейл до отговорните лица (ако това не сте вие) да вземат мерки това да не се случва отново за отразяване на подобни духовни събития.

В никакъв случай не търся някакво възмездие или сурово наказание за този човек, тъй като това не е начин за ре??аване на проблемите. Просто не го правете отново.

Нека бъдем хора и да се уважаваме!

С уважение,

Петър Мале??ков (просто свидетел изразяващ гражданска позиция)

This entry was posted in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.