Късата памет ни обрича на повторение на гре??ките

Ясен Бояджиев пи??е:

  Точно преди 4 години, например, обстоятелствата въобще не налагаха на БСП да включи в коалицията и ДПС, след като заедно с НДСВ имаха достатъчно гласове да управляват. От друга страна, обстоятелствата въобще не налагаха и на НДСВ да влиза в тази коалиция и не просто да направи компромис с предизборните си клетви, а направо да се обърне на 180 градуса, тъй като БСП и ДПС можеха да си управляват и сами.

Това, което е написал Ясен, изобщо не е вярно.
Със съжаление констатирам, че щом и журналист като него може да забрави само за четири години каква е била истината, то тогава обикновеният читател съвсем пък няма да си спомня.

А липсата на памет ни обрича не само на повторение на гре??ките, но и на потретването им. Ние упорито забравяме каква сме я свър??или и само чакаме и се надяваме някой да дойде да ни помогне, да “ни оправи”.

Няма да се случи. Не се надявайте.

______
П.П. Все пак да посоча каква бе??е обстановката преди четири години: ДПС + БСП се опитаха да направят кабинет, но той не мина през гласуването в Парламента, защото двете партии заедно нямаха 121 депутати. НДСВ категорично не иска??е да прави кабинет с БСП и затова изкараха близо 5-6 седмици в напразни опити да се споразумеят с някой друг. Самото НДСВ се разцепи нееднократно в рамките на Парламента. Отно??енията НДСВ – БСП напомняха на отно??енията ОДС – НДСВ в по-преди??ния Парламент. Ако тогава ОДС бяха направили коалиция със 120-е депутати на Симеон, няма??е да се стигне до коалиция между НДСВ и ДПС.

This entry was posted in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

2 Responses to Късата памет ни обрича на повторение на гре??ките

 1. Марин says:

  Частично вярно, КБ+НДСВ=135 мандата, КБ+ДПС=116 мандата
  http://www.parliament.bg/?page=archive&lng=bg&nsid=8&A_id=2
  КБ – 82 мандата
  НДСВ – 53
  ДПС – 34
  Атака – 21
  ОДС – 20
  ДСБ – 17
  БНС – 13

 2. Pingback: Политика в България » България » Късата памет ни обрича на повторение на гре??ките

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.