Прав ли е Митко Аврамов?

Митко Аврамов пи??е:

    …“Хората не вярват, че ние може да сме обективни. Те не вярват, че кадровата политика на съдебната власт се ре??ава тук на тази маса от тези 25 ду??и”, каза Пенчев по отно??ение на вече бив??ия председател на СГС Светлин Михайлов.
    …Но да се върна на Константин Пенчев. Бив??ият депутат от НДСВ показа принципни позиции по редица въпроси (включително спря незаконосъобразните опити на Михайлов да спре регистрацията на новото ръководство на СДС и участието “Синята коалиция” в парламентарните избори), по които друг на негово място вероятно би прилагал политическа целесъобразност. Надявам се, че промяната у нас започва от такива хора, които дават достоен пример за работа в институциите.”

Аз ще споделя друго мнение за казаното от Константин Пенчев.

Първо, самият той е част от статуквото – избран е от същия ВСС, който сега критикува.

Второ, оглавяваният от г-н Пенчев ВАС е показал редица безпринципни позиции по редица въпроси, така че преди да критикува другите, той би трябвало да ни каже дали се е опитал да въведе ред в собствения си двор и защо това не се е случило.

Трето – и принципно: кадровата политика на съдебната власт не се ре??ава от 25 ду??и, нито на нечия “друга маса с бяла покривка”. Ре??ава се от наличните кадри. С такива кадри, с каквито разполага съдебната система, с тях ще строи и изгражда съдебната власт. Със слаби съдии се изгражда слаба съдебна власт. С прокурори, които не смеят или просто не могат да повдигнат обвинение, дори при доказани престъпления, хората ще недоволстват.

С други думи, Митко, хората толкова могат. С тази мая само такъв хляб може да стане. От кифлите няма как да направи?? козунак.

This entry was posted in на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.