Двойна коалиция – Борисов и Костов? Мерси. (??ли защо не искам тия да ни управляват)

Статия под горното заглавие и подзаглавие: “Те нямало да крадат? Ох… Чака ни мрачен период, ако спечелят изборите” се появи в “е-Вестник”.

Сигурен съм, че мнозина ще нападнат ??ван Бакалов, че се е продал на Царя, пъдаря или Доган. Но от това статията му няма да стане по-малко интересна, защото в нея има публикувани редица факти. Читателят може и сам да ги узнае, стига да иска. ??нтернет е свободен (все още) и държавата не следи (засега) достъпа до Мрежата. Статията на ??ван Бакалов започва така:

    “Вчера прочетох в „Труд” затрогващ репортаж за 100-годи??на баба под заглавие „С Бог в ду??ата и Бойко на сърцето”. Под рубрика: “Така живеем”. Онзи ден видях на първа страница на „24 часа” до главата голяма снимка на подутия глезен на Бойко Борисов.

    Вчера читател на e-vestnik с ник „седесар” се вълнува защо пи??ем за закриването на вестници, за катастрофите по пътищата, за цените на жилищата, а не за „непристойните” действия на съда със Синята коалиция, че управляващите сега искат служебна победа, за да могат да крадат и утре. Даже не пи??ем колко е ло?? Костов, което било съмнително. А може би трябва??е да подтичнем и ние пред победителите? Поне за такива ги припознават вече някои вестници.

    В интерес на истината за дертовете на Синята коалиция и Костов сме пускали и мнения, с които не сме съгласни. Заради плурализма. Но може би трябва като редактор на e-vestnik да обясня защо не искам нито Бойко, нито Костов да управляват държавата. Не от вчера. Който разрови назад в архива на сайта ще види още преди 2 години, че не сме си променяли отно??ението към кмета Борисов. За разлика от ??ван Костов, например, който го промени радикално.”

За повече – прочетете я в “е-Вестник“.
Аз мога само да кажа, че едно е сигурно – авторът на статията я е подписал, а не се е скрил зад удобното “от редакцията”, зад което често в другите медии се крият конкретни автори. Дори само този факт показва или лудост, или смелост. А може би по малко и от двете. За мен една критична статия с подпис има значително по-голяма стойност от тази на анонимните писачи.

____
П.П. Нарочно затварям темата тук за коментари – който иска да коментира, да ходи в “е-Вестник”.

This entry was posted in Bulgaria, Bulgarian News Dissection, на български. Bookmark the permalink.