CV-тата?

Борислав Цеков е пуснал материал под заглавие: Като погледнем CV-тата е ясно кой какво е направил за България.

Той е само от един ред: “??нтервю на Симеон Сакскобургготски за сп.”Тема” – прочети тук”, но за мен е важно какво заглавие е сложил Борислав.

Да погледнем едно CV – това на лидера на НДСВ.

Ще цитирам само съществените неща от него, махам пляват за това как са биели камбани, когато се е родил и как е напуснал България “без да абдикира”:

  Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на цар Борис ІІІ и царица Йоанна.
  На 28 август 1943 г., след внезапната смърт на цар Борис ІІІ, едва 6 годи??ен, Симеон ІІ се възкачва на престола.
  В Мадрид Симеон ІІ завър??ва Френския лицей, следва* право и политически науки. През периода 1958 – 1959 г. той е курсант в авторитетната военна академия “Вали фордж” – САЩ.
  През 1962 г. Симеон ІІ сключва брак с испанската аристократка доня Маргарита Гомес–Асебо и Сехуела. Двамата имат пет деца – четирима сина и една дъщеря.
  През 1996 г. Симеон ІІ се завръща в България след почти 50-годи??но изгнание.
  След категоричната победа на НДСВ, на 24 юли 2001 г., Симеон Сакскобургготски положи клетва като министър-председател на Република България.
  След парламентарните избори през 2005 г. Симеон Сакскобургготски участва в Съвета на тристранната коалиция – БСП, НДСВ и ДПС, която състави кабинет.
  Носител е на над 30 ордени и отличия, между тях орден „Стара планина” първа степен, най-високата степен на испанския орден Карл ІІІ, френският Велик офицер на почетния легион, белгийският Велик Кръст на Леополд ІІІ, ??слямският Велик Кръст на независимостта на Йордания, гръцкият Велик кръст на Спасителя, Великият кръст на Божи гроб от Йерусалимския патриарх, Велик Кръст на Малтийския орден, Велик орден на Златното руно, Великият кръст на честта и благочестието, както и най-вис??ите степени на редица европейски династически ордени.

Такава е биографията на г-н Сакскобургготски – с все още липсващата част между 1962 и 1996 г.
34 години от живота на човека все едно не съществуват и всички се правят, че не го забелязват.
Това, че човекът е без* вис??е образование не е кой знае колко трагично – в края на краищата и Тодор Живков бе??е със средно, нали?

С други думи – да гледаме CV-тата, но още по-добре е да гледаме какво наистина е направил човекът в България. За България е ясно – станахме член на ЕС, но не само и единствено благодарение на него.

_____
* – глаголът “следва” не е равнозначен със “завър??ва”. Ако не си бях взел държавните изпити и аз щях да съм “следвал” право.
** – Няма такъв човек “Симеон II”. ??ма Симеон Борисов Сакскобургготски. Ако бе??е останал цар, може би ще??е да е все още “II”, но не е. Нито е “II”, нито е цар.

This entry was posted in Bulgaria, на български. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.