Политически лидери ме канят на работа в България

До (по азбучен ред):

Бойко Борисов
??ван Костов
Лютви Местан
Меглена Кунева
Росен Плевнелиев
Сергей Стани??ев

—-

Уважаеми дами и господа,

Много ви благодаря за бързия отговор на моето отворено писмо, в което ви писах, че имате ??анса да направите нещо наистина важно за Родината, а именно:

  – Да осигурите както голям брой нови български граждани (имиграция, раз??иряване на социалната база и др.п.);
  – Да обезпечите връщането на част от емиграцията обратно в България, за да помогнем на Родината си именно днес, когато тя е изпаднала в голяма морална, икономическа и културна криза (впрочем, резултат от унищожаването на държавността, за което основният принос е на лицето-министър, известно с прякорите си Цвинокио, Цецерон, Цецо 6-те апартамента)

Ще отговоря на писмото ви по-подробно в най-скоро време, но бих искал да се спра на нещо, което е важно и не търпи отлагане – в частност, вие ме молите да дам положителен пример на всички българи-емигранти като се завърна в България.

Радвам се да ви изпратя моя положителен отговор, особено след като поемете и обещаете в следващия Парламент да промените както следва:

1) Чл. 65 и чл. 93 от Конституцията на страната*.
2) Процедурата по придобиване на българско гражданство от страна на родените в СФРЮ и Гърция от родители, които са били български поданици през 1941-1944 г., като занапред то няма да им се дава, а ще се признава.

Промените по т. 1 ще позволят на мен и на всички българи с двойно гражданство да се кандидатираме за народни представители, да бъдем избирани за министри, министър-председатели, а и за президенти. Сами разбирате, че ако не го сторите, аз лично имам само две възможности: да стана президент на Македония (роден съм там) или да дам Република България на съд в Европейския съд за правата на човека – тъй като властимащите ме ли??ават от възможността да бъда избиран на високи държавни длъжности.

Като бонус и израз на добрата ми воля, предлагам на вниманието ви и начин за ре??аване на спора с Република Македония, което се надявам, че ще приемете. То се състои от две части.

  В първата част можем да променим чл.3 от Конституцията на България, който в момента гласи: “Официалният език в републиката е българският.” като заменим последната дума с “македонският”. Езикът ще си е същият, просто така ще елиминираме езиковия спор с Македония. Помислете си само и как ще се почувстват академиците в Македонската академия на науките и уметностите.

  Втората част на ре??ението е да убедим съседите ни да се преименуват на нещо, което е подходящо за Гърция – например Република Скопие или Северна Македония, или нещо подобно – без значение какво. Така или иначе това няма да има значение, защото ще бъде направено само с една цел: Македония да стане член на ЕС и на НАТО. Когато стане член, тя ще си възстанови името на “Република Македония” и така ще докаже, че може и да сме различни държави, но манталитетът ни е един и същ.

Надявам се, че ще можем да работим и занапред заедно за успеха на Родината/Родините ни!

Където народът – там и ние!

_____
* – В момента тези текстове гласят:
Чл.65. (1) За народен представител може да бъде избран български гражданин, който няма друго гражданство, навър??ил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание ли??аване от свобода.
Чл.93. (1) Президентът се избира от избирателите за срок от пет години по ред, определен със закон.
(2) За президент може да бъде избран български гражданин по рождение, навър??ил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната.

This entry was posted in Bulgaria, jokes, politics, на български, общество. Bookmark the permalink.

One Response to Политически лидери ме канят на работа в България

 1. Daniel says:

  G-n Markovski,
  mnogo mi haresva 4uvstvoto sa humor v tasi publikaziq! 🙂
  As ne rasbiram vsi4kite tesi nedorasumeniq s Republika Makedoniq,no snam,4e vseki trqbva da e v dobri otno6eniq sas sasedite si i do tuk priklyu4vam tasi tema,no po vaprosa sa “vra6taneto na emigrantite v Rodinata” imam drugo mnenie.
  As mislq,4e kolkoto po-besperspektivno e bade6teto sa mladite hora,tolkova po-dobre. Sa6toto tova 6te gi nasar4i da emigrirat. Ot edna strana nie sme obremeneno pokolenie i trqbva da se mahnem,sa da mojem da otgledame dezata si v normalna obstanovka i ako/kogato te re6at da se varnat,6te sa savsem drugi hora…
  Ot druga strana nastoq6tite politizi qvno ne rasbirat ili pone ne gi e grija na kade otivat ne6tata i nqma drug na4in da se stresnat,osven ako vsi4ki 6to gode po-sposobni deza emigrirat. Kogato ostanat samo pensioneri,mutri i zigani dana4nite postapleniq 6te namaleqt seriosno i tova 6te gi nakara da obarnat vnimanie na tosi vapros. Mejdu drugoto,ako ne gre6a,tova se slu4i v Irlandiq. Ina4e,da se nadqvame,4e samo s dobri saveti ne6to moje da gi promeni mi isglejda dosta naivno.
  Predi vreme nau4ih sa vas ot No6ten horisont i ot togava sledq publikaziite vi. Mnogo se radvam,4e vi ima,no dori ako promenqt zitiranite ot Vas 4lenove v Konstituziqta ne prekasvayte deynostta si,sa6toto ima o6te mnogo kakvo da se napravi,kakto sam snaete. (makar 4e as ne vqrvam)
  Mnogo dobri pojelaniq sa sdrave i kasmet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.