Писмо до дне??ните и утре??ни български политици

Това писмо е адаптация от популярен видео-клип, който е насочен срещу руските чиновници и политици. Стори ми се подходящ за на??ите условия, не само в предизборна обстановка, а по принцип. В руския оригинал има??е много плява, насочен бе по типично руски начин към руската аудитория, но ми се стори подходящо да използвам някои моменти, защото темата за корумпираните политици не излиза от главата ми, а вероятно ви тормози и вас – моите читатели.

  Политици,

  Вие можехте да направите България нормална държава, можехте да помагате на хората…

  Ние имахме хилядолетна история, култура, световни открития, постижения на науката и техниката, на??и сънародници летяха дори в Космоса…

  Но днес нацията деградира. Науката, образованието, проми??леността са разру??ени. Да полети в Космоса не мечтае никой. Заобикаля ни масова престъпност и корупция, но вместо да се преборите с тях, вие ни промивате мозъците с популистка пропаганда.

  ?? защо? Защото на вас това ви е изгодно! Затъпяването на народа ви е изгодно, защото така той е по-лесно манипулиран.

  Вие дадохте “пример” как трябва да се живее и печели, без да се мисли за Родината. След вас страната остава все по-разграбена, все по-изтерзана и все по-успе??но разпродадена.

  Днес сме на границата на пълния крах – икономически, образователен, морален, а вие прехвърляте отговорността си на нас – обикновените граждани, наричате ни “електорат”, “мат’рял”, прости хора, сравнявате ни с кучетата си… Нима не сте вие тези, които ни направихте такива?

  Разум, чест, любов, достойнство – защо днес хората не ценят тези качества?
  Вие сте тези, които отнехте мечтите им, вие сте тези, които ги ли??ихте от бъдеще…
  Защото на вас не ви пука за България, за ва??ата страна, която умира – обезлесена, замърсена, напусната от 20 % от населението за последните 20 години.

  Вие искате ние да бъдем необразовани, овчари, миньори и работници на черния труд, вие не искате ние да създаваме литература, изкуство и да успеем в живота.

  Но все още имате една възможност да се спасите – тези, за които вие не се замисляте, се учат, създават интересни неща, уважават родителите си, помагат на приятелите си и правят света по-добър. Въпреки вас, политиците. Намерете тези хора, помогнете им.

  Започнете, най-накрая, да служите на своята страна, а не само на своя интерес.

  А вие, “обикновени хора”?

  Вие сте тези, които позволихте на политиците да станат такива, да ви обират, да ви се надсмиват, да правят пари от ва??ата нищета, да ви унижават, да съсипват ду??ите на децата ви… Започнете да се уважавате, да уважавате законите, създайте нещо значимо.

  Започнете днес.

  ??ли наистина не сте нищо повече от “ло?? мат’рял”?

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

1 Response to Писмо до дне??ните и утре??ни български политици

 1. Pingback: Ново 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.