Човек в България, ако не полудее, значи не е нормален

Кратки бележки около политическия и обществен* живот в България, подредени по случаен ред.

  1. В България хората гласуват не за партията, която им казва “Трябва да работите, за да забогатеете”, а за тази, която им обещава “Ще забогатеете, за да не трябва да работите”.
  2. Проблемът на българските политици е, че влияние върху тях оказват книги като читанката, или “Винету”, а не е редно. Наказателният кодекс трябва да оказва най-голямо влияние върху живота им.
  3. Бойко Борисов съобщи онзи ден, че до края на втория му мандат, магистралите в България щели да станат два пъти повече. Наблюдателни читатели посочиха, че за щастие темата за глупаците не е била повдигната.
  4. Съгласно последните промени на ??збирателния кодекс, в стаичките за гласуване ще има две урни – една, в която да се слагат гласовете за ГЕРБ и една – за рязане и унищожаване на хартия…
  5. Знаете ли, че ако сложите златната рибка на тигана, то броят на желанията, които тя е готова да ви изпълни, се увеличава от три на 50? При политиците няма такива неща – те не изпълняват желания, а искат техните желания да се изпълнят.
  6. Чух, че Цветан Цветанов наредил на всеки детектор на лъжата в МВР да се монтира апарат за приемане на пари в брой? Възможно ли е да е просто слух или има нещо вярно в него?
  7. Човек в България, ако не полудее, значи не е нормален.

______
* – Дали има общество у нас е друг въпрос 🙂

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.