На кой стадион бяга Кристалина Георгиева?

Преди малко на стената на евродепутата Кристиан Вигенин видях следното негово съобщение:

  “Според Кристалина Георгиева с Бойко Борисов бягали “по различни писти, на различни стадиони, но в една посока”. ?? аз подозирах, че бягат в кръг, сигурно обратно на часовниковата стрелка! :-D”

Става дума за това нейно интервю по бТВ, в което, според “Блиц” тя казва:

  “??маме различна съдба с него, но ни обединява това, че сме ре??ителни и че се разбираме с него от две думи, каза още еврокомисарят за премиера.
  Неин познат я бил предупредил на ??ега, че има опасност рейтингът й да задмине неговия. Г-н Борисов е интелигентен човек, той знае, че ние с него бягаме по различни писти, моята писта е на друг стадион, на друго място, но бягаме в една и съща посока с него, заяви Георгиева за министър-председателя.”

В този ред на мисли, си спомних, че аз самият съм говорил по темата неведнъж и оставих съобщение на стената на Кристиан, което раз??ирявам по-долу:

Кристалина Георгиева е казала това, което аз отдавна разправям, но понеже е еврокомисар, звучи по-авторитетно, но хората пропускат най-важното в нейното изказване:

Приемете Европейския съюз, развитието на модерната западна цивилизация като спортно състезание.
Сега помислете, дали ако ние тичаме – което аз твърдя отдавна, а Кристалина Георгиева е казала вчера – на друг стадион, а не на този, на който са нормалните държави, имаме какъвто и да е ??анс да ги настигнем?

Очевидно е, че Кристалина деликатно ни казва:

  трябва да си знаете – всички вие, включително и Бойко, че нямате никакъв ??анс да настигнете Запада, защото вие сте на друг стадион.

Състезанието се води между страни, които са на сравнително едно спортно-техническо ниво. Ние не сме на такова.

Ние не се състезаваме в леката атлетика, а във футбола. При това този, който се играе на сгурията в Банкя.

В този мач ние артистично падаме за дузпа, ритаме противника по кокалчетата, дърпаме играчите за фланелките и ги щипем, без съдията да забележи. А, да – и в съблекалнята на гостите няма вода, гардеробите са разбити, а пейките – счупени.
Ако съдията забележи неспортсменските прояви, ние – и играчи, и публика, налитаме да го бием или най-малкото почваме да крещим на висок глас обидни думи, главно насочени към неговите роднини или сексуални предпочитания.
Впрочем, дори и по това можем да преценим, че не ставаме за стадиона, на който се състезават европейските отбори, защото там не е обидно да си различен, докато у нас за различните хора се пускат дебела??ки намеци, ??еги и подмятания, при това ба?? от Бойко Борисов…

Правим всичко това, защото не сме способни на друго, а с третокласен селски футбол нямаме ??анс срещу леката атлетика, т.е. няма как да се класираме на първите две места, които дават право да бягаме на другия стадион – на този, на който се състезава Кристалина Георгиева.

Ако се отдалечим още от бягането и влезем във футбола, от който всички разбират – спомнете си какво стана с “Левски”, когато се класира за европейската лига – биха го наред всички отбори, като единственият гол срещу “Челси” бе??е вкаран от представителя на ромското малцинство, за ужас на “правоверните” българи. При това той бе откритие на… Елена Йончева, за ужас на десните политици… Вижте какво пи??е близкият до всяка власт “7 дни спорт” под заглавие “Цигане от Лом вкара на Челси”:

  “В сряда вечер на стадион “Васил Левски” има??е 43 000 зрители. Всички те изпаднаха в екстаз в 89-ата минута. Тогава Левски вкара гол. Не победен, почетен, първи в Шампионската лига. ?? стадионът изригна. Сяка?? Левски е станал европейски ??ампион. Голът бе дело на някой си Мариян Огнянов. Един 18-годи??ен младок препарира Петер Чех. Вратарят на Челси остана безпомощен след ??ут с левачката на Огнянов.”

Включително и заради този теле??ки възторг, в който вестниците пи??ат ласкаво за ромите, когато те са направили нещо, което нито един от “истинските” българи е сторил, Кристалина е наясно – стадионите са различни, състезанията са различни, тя е различна и затова не представлява никаква заплаха за рейтинга на Бойко Борисов.

  ?? една прогноза: ако Кристалина Георгиева се върне в България след като приключи с кариерата си на еврокомисар, ще я разнищят и накастрят здравата – така, както правят това в момента с Меглена Кунева.

Достатъчно е българската политическа сган (трудно е да използвам думата “класа”) да усети, че има европейски конкурент, за да обърне плочата и от “Осанна” да почне да вика “Разпънете я, бе!”

??зводите се натрапват от само себе си:

– Кристалина Георгиева бяга на стадиона на Европейския съюз.

– Тя се състезава в отбор, в който хората и държавите играят на принципа “Един за всички, всички за един“, а не “А, бе, аз да спечеля, пък ако ще и цял народ да изгуби“.
– Тя не е български, а европейски политик. който е наясно, че България не бяга на същия стадион.

Но Кристалина не посмява да направи последната крачка: да каже ясно, че с такова поведение на хората, България няма никакви ??ансове да се класира за участие на стадиона, на който бягат нормалните страни-членки на Европейския съюз. А може??е да го направи, с което ще??е да докаже, че е повече от един обикновен, макар и европейски политик.

This entry was posted in Bulgaria, на български, общество. Bookmark the permalink.

4 Responses to На кой стадион бяга Кристалина Георгиева?

 1. Pingback: » Защо Кристалина и Борисов бягат на различни стадиони? : e-vestnik.bg

 2. Pingback: Ново 20

 3. germaneza says:

  Posdravlenija Veni,sa 18-te tocki!

  A,sega Nr. 19
  Otnoschenie kam Hora s uvrejdanija v BG (ako isobsto go ima).
  Besumni deklarativni iskasvanija,rasminavasti se s deistvitelnostta.Spravka Doku-filma na angliiskija ekip ot takav Dom v BG!Ulizite na golemite gradove v BG palni s prosjazi…!
  Mnenija ot sorta na: “abe to…”normalnite” hora stradat,ta…”-krai na zitata,sa ejednevie.

 4. Pingback: » 18 признака, че България не е член на Европейския съюз : e-vestnik.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.