Щатският посланик за грамите

Назаем от Нели Огнянова:

От една телеграма:

“Борисов безсрамно си праве??е реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му.
Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и запла??ва тези, които пи??ат негативни репортажи.”

Посланик Уорлик ни бе??е уверил по БНТ, че

“…ако човекът прочете изцяло докладите ни, ще установи, че те са много интелигентни, професионални и балансирани. Те съдържат информация, необходима на много хора във Ва??ингтон, които активно следят събитията тук и си изграждат балансирана представа. Ще стане ясно, че американското посолство в България работи професионално.
Силно се надявам, че като чете новините за Уикилийкс българската общественост да разбере, че онова, което изпращаме във Ва??ингтон в конфиденциалните си доклади е същото, което аз споделям с българите всеки ден.
Уверявам ви, че следващите 1000 грами, които може би ще бъдат посветени на България, ще предоставят добре балансирана и справедлива картина на събитията в страната.”

Мисля, че е ясно едно – г-н Посланикът се е изказал неподготвен, което ме изненадва, защото Държавният департамент категорично отказа да потвърди достоверността на телеграмите. Но пък, след като е казал публично какво мисли за тях, думите за влиянието на Бойко Борисов върху медиите имат друга… хм, тежест, нали?

This entry was posted in USА, на български, общество. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.